Регистър на здравеопазването

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ, Град София

болница работеща с нзок софия

болница работеща с нзок софия, вма, вма софия, военномедицинска академия, гръдна хирургия софия, клиника ендоскопска хирургия софия, клиника хемодиализа софия, лаборатория микробиология софия, лечебен и учебно научен комплекс, лечение по клинични пътеки софия, тeрапевтична клиника гастроентерология, хирургично звено съдова хирургия софия

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
Информация

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Военномедицинска академия София е единен лечебен и учебно - научен комплекс със седалище град София, ул. Св. Георги Софийски 3.


Създадена като гарнизонна болница през далечната 1891 година Военномедицинска академия непрекъснато расте и се развива.

 

Към Военномедицинска академия са включени Научно - приложен център по военномедицинска експертиза и авиационна и морска медицина. Към ВМА София са прикрепени и функционират Военномедицински отряд за бързо реагиране, Научно - приложен център за военна епидемиология и хигиена с отделения в Пловдив, Сливен и Варна, Център по психично здраве и превенция, Научноизследователски център по радиобиологична, биологична и химическа защита и медицина на бедствените ситуации, както и всички медицински пунктове в подразделенията на Българската армия.

 

Военномедицинска академия София е плод на дългогодишни традиции в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал. Предлага високоспециализирана медицинска помощ, образователни и научноизследователски програми в името на една цел - служба на човека чрез развитие на науката.

 

ВМА София оказва доболнична помощ, спешна помощ и стационарно лечение. Има сключени договори с Националната здравноосигурителна каса. Извършва лечение на цивилни граждани по почти всички клинични пътеки с изключение на акушерство, педиатрия и лъчетерапия на злокачествените заболявания.

 

Извоюваният с годините авторитет и съвременните диагностично - лечебни възможности превръщат ВМА, София в неизменен притегателен център за пациенти от цялата страна. През последните години амбулаторният поток от прегледи се е увеличил значително, като всеки трети пациент е приет за лечение по спешност. С близо 20% е увеличен броят на транспортирани от други болници. ВМА е сключила близо 170 договора с други здравни заведения за диагностика и лечение на пациенти и 12 договора със здравни осигурителни фондове, което показва значимостта на нейния дял в общото здравеопазване.

 

Материално - техническата база на ВМА винаги е била на ниво, но през последните няколко години са извършени основни ремонти и преоборудване с най - съвременна техника на редица диагностични и терапевтични звена.

 

Подготовката на военните медици за действия по време кризи от различен характер е особено ценна в съвременната епоха, когато заради безконтролно разпространение на оръжия за масово поразяване, междуетнически конфликти и религиозен фанатизъм заплахата от тероризъм расте, както расте и опасността от природни катаклизми.

 

Богатият опит на военните лекари и модерното за началото на 20-ти век оборудване са основание за използването на Софийска военна болница като база за обучение на студенти - медици в новосъздадения през 1918 година Медицински факултет към Софийския университет. Традицията продължава и до днес.

 

Съвременната медицинска апаратура от най - ново поколение и висококвалифицираният научнопреподавателски потенциал създават оптимални условия за обучение на студенти, стажанти, специализанти по основните медицински и военномедицински специалности, и следдипломна квалификация на сестрински персонал, както и за продължаващо медицинско образование на лекарския състав.

 

Регионални болнични звена

вма софия

 

 

МБАЛ - София


МБАЛ - Пловдив


МБАЛ - Варна


МБАЛ - Сливен


МБАЛ - Плевен


БДПЛР - Хисар


БДПЛР - Банкя


БДПЛР - Поморие

Контакти

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Град София, Община Столична, ул. Св. Георги Софийски 3
Телефон: 029226000
Факс: 029526536
Интернет сайт: www.vma.bg

Галерия

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Още Здравни заведения в Община Столична

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести ЕООД

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести ЕООД, София

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести е здравно заведение със седалище град София, ул. Найден Геров № 2. Учреден през 2002 г. с цел каче

Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН

Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН, София

През 1998 год. Марияна Георгиева създава Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН. Благодарение на високия стандарт в обслужването на своите пациенти, МДЛ-3В-РЕНТГЕН се утвърждава като един от вод

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести, София

Д-Р СИМЕОНКА ЦАЦОВА е личен лекар и специалист по детски болести. Притежава квалификации по шуслерова терапия и хомеопатия. Кабинетът по детски болести на д-р Симеонка Цацова се намира