Регистър на здравеопазването

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ, Град София

болница работеща с нзок софия

болница работеща с нзок софия, вма, вма софия, военномедицинска академия, гръдна хирургия софия, клиника ендоскопска хирургия софия, клиника хемодиализа софия, лаборатория микробиология софия, лечебен и учебно научен комплекс, лечение по клинични пътеки софия, тeрапевтична клиника гастроентерология, хирургично звено съдова хирургия софия

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
Информация

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Военномедицинска академия София е единен лечебен и учебно - научен комплекс със седалище град София, ул. Св. Георги Софийски 3.


Създадена като гарнизонна болница през далечната 1891 година Военномедицинска академия непрекъснато расте и се развива.

 

Към Военномедицинска академия са включени Научно - приложен център по военномедицинска експертиза и авиационна и морска медицина. Към ВМА София са прикрепени и функционират Военномедицински отряд за бързо реагиране, Научно - приложен център за военна епидемиология и хигиена с отделения в Пловдив, Сливен и Варна, Център по психично здраве и превенция, Научноизследователски център по радиобиологична, биологична и химическа защита и медицина на бедствените ситуации, както и всички медицински пунктове в подразделенията на Българската армия.

 

Военномедицинска академия София е плод на дългогодишни традиции в грижите за пациента, научните разработки и обучението на медицински персонал. Предлага високоспециализирана медицинска помощ, образователни и научноизследователски програми в името на една цел - служба на човека чрез развитие на науката.

 

ВМА София оказва доболнична помощ, спешна помощ и стационарно лечение. Има сключени договори с Националната здравноосигурителна каса. Извършва лечение на цивилни граждани по почти всички клинични пътеки с изключение на акушерство, педиатрия и лъчетерапия на злокачествените заболявания.

 

Извоюваният с годините авторитет и съвременните диагностично - лечебни възможности превръщат ВМА, София в неизменен притегателен център за пациенти от цялата страна. През последните години амбулаторният поток от прегледи се е увеличил значително, като всеки трети пациент е приет за лечение по спешност. С близо 20% е увеличен броят на транспортирани от други болници. ВМА е сключила близо 170 договора с други здравни заведения за диагностика и лечение на пациенти и 12 договора със здравни осигурителни фондове, което показва значимостта на нейния дял в общото здравеопазване.

 

Материално - техническата база на ВМА винаги е била на ниво, но през последните няколко години са извършени основни ремонти и преоборудване с най - съвременна техника на редица диагностични и терапевтични звена.

 

Подготовката на военните медици за действия по време кризи от различен характер е особено ценна в съвременната епоха, когато заради безконтролно разпространение на оръжия за масово поразяване, междуетнически конфликти и религиозен фанатизъм заплахата от тероризъм расте, както расте и опасността от природни катаклизми.

 

Богатият опит на военните лекари и модерното за началото на 20-ти век оборудване са основание за използването на Софийска военна болница като база за обучение на студенти - медици в новосъздадения през 1918 година Медицински факултет към Софийския университет. Традицията продължава и до днес.

 

Съвременната медицинска апаратура от най - ново поколение и висококвалифицираният научнопреподавателски потенциал създават оптимални условия за обучение на студенти, стажанти, специализанти по основните медицински и военномедицински специалности, и следдипломна квалификация на сестрински персонал, както и за продължаващо медицинско образование на лекарския състав.

 

Регионални болнични звена

вма софия

 

 

МБАЛ - София


МБАЛ - Пловдив


МБАЛ - Варна


МБАЛ - Сливен


МБАЛ - Плевен


БДПЛР - Хисар


БДПЛР - Банкя


БДПЛР - Поморие

Контакти

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Град София, Община Столична, ул. Св. Георги Софийски 3
Телефон: 029226000
Факс: 029526536
Интернет сайт: www.vma.bg

Галерия

ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ
ВОЕННОМЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ СОФИЯ

Още Здравни заведения в Община Столична

СМДЛ Армилабор ЕООД

СМДЛ Армилабор ЕООД, София

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Армилабор ЕООД е създадена през 2000 година в град София. Намира се в Поликлиниката на Военно - медицинска академия и е една от водещите в

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести, София

Д-Р СИМЕОНКА ЦАЦОВА е личен лекар и специалист по детски болести. Притежава квалификации по шуслерова терапия и хомеопатия. Кабинетът по детски болести на д-р Симеонка Цацова се намира