Регистър на здравеопазването

Център за Психично Здраве - Пловдив

цпз пловдив

цпз пловдив, пловдив, център за психично здраве пловдив, лечение на психични заболявания пловдив, център за психично болни мъже пловдив, център за психично болни жени пловдив, лечение на психично болни пловдив, лечение на невротични разстройства, еег диагностика на мозъка пловдив, детски психиатричен кабинет пловдив, геронто психиатричен кабинет пловдив

Център за Психично Здраве - Пловдив
Информация

ЦПЗ Пловдив

 

 

ЦПЗ - Пловдив е основан през 1952 година като Психо-Неврологичен Диспансер.


През 1952 година Диспансерът разполага с 1 консултативен кабинет на територията на днешния Медицински университет, Пловдив.


Диспансерът се обособява като самостоятелно здравно заведение през 1956 година. Адресът е сменен, тъй като медицинското заведение се мести в собствена сграда на бул. "Руски" 68.

Организирани са специализирани кабинети, разкрит е стационар, разполагащ с 65 легла.


През годините кабинетите и капацитетът за прием на пациенти се увеличават. Открити са структурите - „Дневен стационар с Трудово-Терапевтична Работилница“ и „Отделение за Лечение на Невротични разстройства“, през 1979 година.


Разрастването продължава и през 1985 година са създадени още специализирани кабинети – детски, геронто-психиатричен, за лечение на зависимости.


Психо-Неврологичният Диспансер се преобразува в Областен Диспансер за Психични Заболявания със Стационар, през 2000 година. Базата е разширена и обновена. От 2004 година здравното заведение се помещава на бул. „Пещерско шосе“ 68.


В Центъра за заети квалифицирани специалисти - психиатри, медицински сестри, психолози, социални работници и логопед.


Център за Психично Здраве - Пловдив е специализирано лечебно заведение, в което се извършват безплатни прегледи и лечение на пациенти, независимо от техния здравно-осигурителен статус, без направление от личен лекар.


Диспансеризацията не е задължителна, тя се осъществява само с информираното съгласие на пациентите, с изключение на случаите, предвидени по закон.

Контакти

Хотел Додо Бийч

Град Пловдив, Община Пловдив-град, ул. Урдовиза 8
Телефон: 032642376, 032643702
Интернет сайт: cpz-plovdiv.com

Галерия

Още Здравни заведения в Град Пловдив

Холистичен Център Трансмед

Холистичен Център Трансмед, Пловдив

Холистичен Център Трансмед съществува от 2008 година. Той е един от първите центрове, в който е въведен високотехнологичният биорезонансен подход в диагностиката на човешкия организъм. Каузата на Цен

Денонощна аптека Мальовица

Денонощна аптека Мальовица, Пловдив

Аптека Мальовица, град Пловдив, бул. Васил Априлов 68 е един от лидерите в аптечния бранш. Извършва търговия с готови лекарствени средства. Предлага всичко необходимо за вашето здраве - широк спектър

Регистър на здравеопазването

ЕТ Д-Р НЕДКА СТАЙКОВА-СТОЯНОВА - АМБУЛАТОРИЯ ЗА ИНДИВИДУАЛНА ПРАКТИКА ЗА ПЪРВИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ, Пловдив

Д-Р НЕДКА СТАЙКОВА-СТОЯНОВА е практикуващ лекар - извършващ диагностика, лечение, рехабилитация и наблюдение на болни в град Пловдив, ул. Гергана № 7, ДКЦ ІV, ет. 1. Специалист с дълг