Регистър на здравеопазването

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА, Село Вонеща вода

инхалации

инхалации, лечебен здравен център димина, лечебна физкултура, масажи, рехабилитация, физиотерапия, фитнес, хидротерапия

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА
Информация

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА

СБРФРМ Димина се намира в село Вонеща вода, отстоящо на около 28 км. от град Велико Търново по пътя за Нова и Стара Загора и на 20 км. източно от град Трявна.

 

Разположено по северните склонове на средна Стара планина на около 600 метра надморска височина, непосредствено в началото на прохода Хаинбоаз, минаващ през красива планинска котловина, разхлаждана от бистрите води на реките Белица и Райковска.


Село Вонеща вода е известно със своя минерален извор, минералният състав на който е единствен по рода си в България. В близкото минало тук са съществували минерална баня и поликлиника, които не функционират от 1993 година.

 

Именно в базата на този водо - лечебен здравен център се помещава комплекс Димина.

 

Благоприятните климатични условия, живописната природа на Стара планина, лечебната минерална вода са безценни и създават предпоставка, комплекс Димина да стане предпочитано място за профилактика, лечение и рехабилитация, туризъм, почивка, ваканции и конференции.

 

ЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР

Лечебен здравен център Димина предлага :


Хидротерапия :


Хидротерапията е метод за лечение, при което се използва вода, за да съживи, поддържа и възстанови здравето. Лечението с минерална вода е един от най-старите, евтините и безопастните методи при много общи заболявания. Хидротератепията се действа оздравително върху артритни и ревматични заболявания, болки в ставите, мускулите и гръбначния стълб, умора, безсъние, стрес. Съчетана със съвременни физиотерапевтични процедури с минерална вода, хидротерапията има добър оздравителен ефект.


Инхалации :

 

Димина разполага със сектор за инхалации с минерална вода. Инхалацията е процедура, при която се вдишват лечебните вещества, съдържащи се в минералната вода. Инхалациите имат антибактериално, противовъзпалително, отхрачващо и възстановително въздействие. Те подпомагат оздравителния процес.


Инхалациите се препоръчват при простудни заболявания, назофарингити, ларинготрахеити, обикновени бронхити, грип и остра пневмония. Особено благоприятен ефект имат при астматични и дихателни заболявания.

 

Физиотерапия :

 

Физиотерапията, посредством различните процедури, благоприятства оздравителния и възстановителния процес при заболявнаия на опорно-двигатената система, нервната система, остеопороза, ревматологични заболявания, стрес и общо укрепване на целия организъм.

 

Физикална терапия, използвайки топлина, студ, масажи, електропроцедури, съчетани с благоприятното въздействие на минералната вода,цели облекчаване на болката, възстановяване и укрепване на пациента.


Рехабилитация :


Рехабилитацията в ДИМИНА улеснява процеса на възстановяване.


Рехабилитацията е лечение с цел да улесни процеса на възстановяване от контузия, болест или заболяване до нормалното състояние, колкото е възможно. Целта на рехабилитацията е да се възстановят някои физически, сензорни и умствени възможности на пациента, които са изгубени поради травма или заболяване.


ДИМИНА разполага с масажни кабинети, салон за лечебна физкултура, фитнес и финландска сауна.

 

 

 

Контакти

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА

Село Вонеща вода, Община Велико Търново, ул. Първа 1, Комплекс Димина Балнео
Телефон: 061182300
GSM: 0879382690, 0896407717
Интернет сайт: 

Още Здравни заведения в Община Велико Търново

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА, Вонеща вода

СБРФРМ Димина се намира в село Вонеща вода, отстоящо на около 28 км. от град Велико Търново по пътя за Нова и Стара Загора и на 20 км. източно от град Трявна. Разположено по северните склон

Регистър на здравеопазването

ИППМП - Дентална амбулатория - Д-р Васил Василев, Велико Търново

ИППМП - Дентална амбулатория - Д-р Васил Василев е със седалище град Велко Търново, бул. България №33 А. Денталният център предоставя на своите пациенти, пълна гама стоматологични и зъботехнически ус