Регистър на здравеопазването

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА, Село Вонеща вода

инхалации

инхалации, лечебен здравен център димина, лечебна физкултура, масажи, рехабилитация, физиотерапия, фитнес, хидротерапия

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА
Информация

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА

СБРФРМ Димина се намира в село Вонеща вода, отстоящо на около 28 км. от град Велико Търново по пътя за Нова и Стара Загора и на 20 км. източно от град Трявна.

 

Разположено по северните склонове на средна Стара планина на около 600 метра надморска височина, непосредствено в началото на прохода Хаинбоаз, минаващ през красива планинска котловина, разхлаждана от бистрите води на реките Белица и Райковска.


Село Вонеща вода е известно със своя минерален извор, минералният състав на който е единствен по рода си в България. В близкото минало тук са съществували минерална баня и поликлиника, които не функционират от 1993 година.

 

Именно в базата на този водо - лечебен здравен център се помещава комплекс Димина.

 

Благоприятните климатични условия, живописната природа на Стара планина, лечебната минерална вода са безценни и създават предпоставка, комплекс Димина да стане предпочитано място за профилактика, лечение и рехабилитация, туризъм, почивка, ваканции и конференции.

 

ЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР

Лечебен здравен център Димина предлага :


Хидротерапия :


Хидротерапията е метод за лечение, при което се използва вода, за да съживи, поддържа и възстанови здравето. Лечението с минерална вода е един от най-старите, евтините и безопастните методи при много общи заболявания. Хидротератепията се действа оздравително върху артритни и ревматични заболявания, болки в ставите, мускулите и гръбначния стълб, умора, безсъние, стрес. Съчетана със съвременни физиотерапевтични процедури с минерална вода, хидротерапията има добър оздравителен ефект.


Инхалации :

 

Димина разполага със сектор за инхалации с минерална вода. Инхалацията е процедура, при която се вдишват лечебните вещества, съдържащи се в минералната вода. Инхалациите имат антибактериално, противовъзпалително, отхрачващо и възстановително въздействие. Те подпомагат оздравителния процес.


Инхалациите се препоръчват при простудни заболявания, назофарингити, ларинготрахеити, обикновени бронхити, грип и остра пневмония. Особено благоприятен ефект имат при астматични и дихателни заболявания.

 

Физиотерапия :

 

Физиотерапията, посредством различните процедури, благоприятства оздравителния и възстановителния процес при заболявнаия на опорно-двигатената система, нервната система, остеопороза, ревматологични заболявания, стрес и общо укрепване на целия организъм.

 

Физикална терапия, използвайки топлина, студ, масажи, електропроцедури, съчетани с благоприятното въздействие на минералната вода,цели облекчаване на болката, възстановяване и укрепване на пациента.


Рехабилитация :


Рехабилитацията в ДИМИНА улеснява процеса на възстановяване.


Рехабилитацията е лечение с цел да улесни процеса на възстановяване от контузия, болест или заболяване до нормалното състояние, колкото е възможно. Целта на рехабилитацията е да се възстановят някои физически, сензорни и умствени възможности на пациента, които са изгубени поради травма или заболяване.


ДИМИНА разполага с масажни кабинети, салон за лечебна физкултура, фитнес и финландска сауна.

 

 

 

Контакти

Вилно селище Малина

Телефон: 061182300
GSM: 0879382690, 0896407717
Интернет сайт: dimina-balneo.com

Галерия

Още Здравни заведения в Община Велико Търново

Регистър на здравеопазването

ИППМП - Дентална амбулатория - Д-р Васил Василев, Велико Търново

ИППМП - Дентална амбулатория - Д-р Васил Василев е със седалище град Велко Търново, бул. България №33 А. Денталният център предоставя на своите пациенти, пълна гама стоматологични и зъботехнически ус

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО КАРДИОЛОГИЯ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕООД

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО КАРДИОЛОГИЯ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЕООД, Велико Търново

Специализирана болница за активно лечение по кардиология - Велико Търново ЕООД е лечебно заведение, осигуряващо спешна и планова инвазивна кардиологична помощ за региона на Централна и Североизточна

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ПО ФИЗИКАЛНА И РЕХАБИЛИТАЦИОННА МЕДИЦИНА - ДИМИНА, Вонеща вода

СБРФРМ Димина се намира в село Вонеща вода, отстоящо на около 28 км. от град Велико Търново по пътя за Нова и Стара Загора и на 20 км. източно от град Трявна. Разположено по северните склон