Регистър на здравеопазването

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ИНФЕКЦИОЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ ПРОФЕСОР ИВАН КИРОВ ЕАД, Град София

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ИНФЕКЦИОЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ ПРОФЕСОР ИВАН КИРОВ ЕАД
Информация

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ИНФЕКЦИОЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ ПРОФЕСОР ИВАН КИРОВ ЕАД

СБАЛИПБ Проф. Иван Киров ЕАД София е болница с над седемдесетгодишна история, запазила през годините си водеща роля в страната, като специализирано лечебно заведение за диагностика и лечение на заразни болести.

 

Болницата е открита на 4 юли 1939 година за изолиране и лечение на инфекциозно болни и е наречена Градска уединителна болница. Разкрити са столегла, разпределени в четири сектора.

 

Здравното заведение извършва лечение на заразно болни от София и страната.

 

През 1946 година е създадена и катедра по инфекциозни болести и епидемиология на територията на болницата с ръководител доцент Иван Танев.

 

През 1966 година Инфекциозната болница е обявена за Клинична Инфекциозна болница и база за обучение на студенти от ВМИ – София и специализанти по инфекциозни болести.

 

Дълги години болницата е база не само на Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина, но и на Клиниката по инфекциозни заболявания при Висшия военно медицински институт.

 

През 2007 година Клиниката по инфекциозни, паразитни и тропически болести, след прехвърленето и през 2000 година към УМБАЛ Св. Ив. Рилски, е върната отново в структурата на Инфекциозна болница.

 

СБАЛИПБ Проф. Ив.Киров ЕАД е специализирана болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести.

 

В лечебното заведение се оказва висококвалифицирана специализирана медицинска помощ в областта на инфекциозните, паразитни и тропически болести.

 

Тук се намира и най - голямото отделение в страната за лечение и проследяване на пациенти с придобита имунна недостатъчност.

 

На базата на лечебното заведение е разположена Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към Медицински факултет, на Медицински Университет - София.

 

Тук се извършва обучение и специализации на студенти, лекари, специалисти по здравни грижи в областта на инфекциозните, паразитните болести и тропическата медицина.


Сегашната структура обхваща три клиники :


Клиника за лечение на невроинфекции, въздушнокапкови, покривни и трансмисивни инфекции


Клиника за лечение на вирусни хепатити, чревни, паразитни/тропически болести и придобита имунна недостатъчност


Kлиника за лечение на детски инфекциозни болести, съответно пет отделения.


Лечебното заведение разполага с 120 легла и 40 резервни легла.

 

Контакти

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ИНФЕКЦИОЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ ПРОФЕСОР ИВАН КИРОВ ЕАД

Град София, Община Столична, бул. Акад. Ив. Е. Гешов 17
Телефон: 029523780, 029523781, 029523783
Интернет сайт: 

Още Здравни заведения в Община Столична

Регистър на здравеопазването

Български Регистри ООД, София

Ако желаете тази реклама да бъде Ваша, позвънете на тел.: 0988/86-62-18 ..................... е със седалище град София. Създадена през 2001 година с основна дейност-хирургично лечен

СТМ ПЛЮС ООД

СТМ ПЛЮС ООД, София

СТМ ПЛЮС ООД Ви предлага следните услуги по направления: 1. трудова медицина - всичко необходимо за работодателя 2. измервания - фактори работна среда (ш

Регистър на здравеопазването

АМБУЛАТОРИЯ ЗА ИНДИВИДУАЛНА ПРАКТИКА ЗА ПЪРВИЧНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ КАБИДЕНТ Д-Р БИЛЯНА СТОЯНОВА, София

Д-Р БИЛЯНА СТОЯНОВА - лекар по дентална медицина. Развива своята дейност в град София, ж.к. Люлин 9, ул. Тодор Г. Влайков 27, ет. 1. Д-р Биляна Стоянова е дентален лекар със специа

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР КАЛИМАТ

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР КАЛИМАТ, София

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР КАЛИМАТ е здравно заведение със седалище град София, ж.к. Борово, ул. Ястребец 11. Здравното заведение предоставя на своите пациенти и договорни партньори качествени

БИЛКОВА АПТЕКА ЦЕРИТЕЛ

БИЛКОВА АПТЕКА ЦЕРИТЕЛ, София

ЕТ Даттила-Добрина Атанасова Тилева развива дейността си в производството и търговията на диетични, диабетични, целебни храни и билки. Д-р Добрина Атанасова е диплом