Регистър на здравеопазването

ОЧНА БОЛНИЦА - ВАРНА, Град Варна

диагностиката на очните заболявания

диагностиката на очните заболявания, кератоконус, лечението на очните заболявания, очна болница варна, ретинални уврежданиялечение на катаракта, сбобал варна, тежки роговични заболявания

ОЧНА БОЛНИЦА - ВАРНА
Информация

ОЧНА БОЛНИЦА - ВАРНА

Специализирана болница по очни болести за активно лечение - Варна ЕООД е единственото по рода си общинско лечебно заведение за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

 

Болницата е създадена през 1980 година с активното съдействие на видни български офталмолози, под ръководството на Проф. Никола Константинов.

 

От самото си създаване, болницата е общинска здравна структура и база на катедрата по очни болести към Медицинският Университет - Варна.

 

Вече двадесет и четири години СБОБАЛ - Варна е елитно лечебно заведение, последна инстанция за здравна помощ в областта на офталмологията.

 

Диагностиката и лечението на очните заболявания в лечебното заведение следват прогреса в офталмологията.

 

Най - голямо развитие има хирургическата техника за лечение на катаракта от интракапсулна екстракция през екстракапсулна екстракция без и с имплантация на вътреочни лещи и факоемулсификация /остраняването на вътрешното перде през малък отвор с ултразвук/ в различните и варианти.

 

СБОБАЛ - Варна е първото лечебно заведение, в което е въведена пенетрираща кератопластика с голям трансплантат и вторият център в България за роговична трансплантация.


Болницата е пионер в приложението на антипролиферативна терапия с авастин, трансплантация на амниотична мембрана и други методики, като хирургичната техника и технология е приоритет както на ръководството така и на всеки специалист.

 

СБОБАЛ - Варна се е наложила и утвърдила, запазвайки челно място при лечение на спешни състояния, травми, тежки роговични заболявания, кератоконус, ретинални увреждания, профилактични и скринингови програми.

 

ДЕЙНОСТ

Очна болница - Варна осъществява лечебно -диагностична, профилактична и хирургическа дейност за пациенти от Варненска област и страната, научно - изследователска дейност и специализирано обучение по офталмология.

 

СБОБАЛ - Варна има сключен договор с НЗОК за всички очни клинични пътеки, за високоспециализирани медицински дейности - флуоресцеионова ангиография и лазер терапия.

 

На територията на болницата има разкрит Медицински център за доболнична помощ, работещ по Здравната каса.

 

Очна болница – Варна е акредитирана през 2012 година за цялостна лечебна дейност и за съвместно обучение с катедрата по Очни болести и зрителни науки към Медицински Университет - Варна с оценка Отличен за срок от пет години.

 

ЕКИП

Болницата разполага с екип от висококвалифицирани специалисти, едни от най- добритеочни лекари в България :

 

 • Д-р Руслан Тошев
 • проф. Христина Групчева, д.м.н.
 • Доц. д-р Евгения Контрова, д.м.
 • Доц. д-р Зорница Златарова, д.м.
 • Д-р Янислав Косев
 • Д-р Даниела Демирева
 • Д-р Драгомир Драганов
 • Д-р Бинна Ненкова
 • Д-р Антония Барбукова
 • Д-р Деляна Дечева
 • Д-р Яна Манолова
 • Д-р Йордан Йорданов
 • Д-р Свилена Пеева
 • Д-р Диана Люцканова
 • Д-р Борис Чернооков
 • Д-р Красимира Маринова
 • Д-р Жана Симова

 

Контакти

Семеен хотел Феникс

Град Варна, Община Варна, ул. Мургавец 4
Телефон: 052634091, 052634901
Факс: 052634096
Интернет сайт: www.eyehospital-varna.com

Галерия

Още Здравни заведения в Община Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД, Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков, Варна предлага квалифицирана болнична диагностична, лечебна и рехабилитационна помощ на пациентите, нужда

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Сий Лаб отваря врати през 2008 год. със седалище град Варна, бул. Република 15, ет. 1, медицински комплекс Младост. Създадена с желание, п

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус е със седалище град Варна. Създадена с много ентусиазъм и желание, за да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри услов

Специализирана болница за рехабилитация - СБР Термал

Специализирана болница за рехабилитация - СБР Термал, Златни пясъци

Специализирана болница за рехабилитация - СБР Термал работи с НОИ и НЗОК. Притежава акредитация от Министерството на Здравеопазването No. РД 01-138/24.07.2013 г. Комплекс СБР Термал се намира в начал