Регистър на здравеопазването

МБДПЛР ВИТА ЕООД, Град Велинград

МБДПЛР ВИТА ЕООД
Информация

Информация

БОЛНИЦА "ВИТА" е съвременно лечебно-оздравително заведение, което е предназначено за долекуване, продължително лечение, рехабилитация и профилактика на заболявания на опорно-двигателната система, периферната нервна система и дихателната система. Съвременната лечебно-диагностична апаратура, с която е снабдена, добрата водолечебна база, съоръженията за рехабилитация и механотерапия, както и отлично подготвения медицински персонал, който работи тук, гарантират високо професионално ниво на лечебно-рехабилитационния процес, бързо възстановяване и оздравяване на лекуваните пациенти.


"ВИТА" ще намерите в самия център на Велинград, обградена от китна борова гора. Водолечебните процедури се извършват с минерална вода от извор No 19, която е хипертермална (54 °С, слабо минерализирана, хидро-карбонатно-сулфатно- натриева. Минерализация 257 мг/л, pH 9.1 и е подходяща за питейно лечение, както и за водолечение на заболявания на опорно-двигателната система, периферната нервна система, стомашно-чревни и бъбречни заболявания.


За сигурността на пациентите се грижи охрана с 24 часово мониторно наблюдение и запис на всички входове и изходи.


До нас можете да дойдете, от всички кътчета на страната и чужбина, чрез удобни автобусни връзки и атрактивен ЖП транспорт, както и със собствен транспорт по добре поддържани целогодишно пътища.


Болница "ВИТА" приема пациенти за долекуване, продължително лечение, рехабилитация и профилактика от цялата страна и чужбина без ограничение.


Необходимо условие за постъпване на хронично болни пациенти е медицински талон-направление от лекуващия лекар с изяснена диагноза.
Желаещите да проведат профилактично престой и почивка. представят само лични документи.


Няма ограничения за престоя.
Болницата провежда безплатни рехабилитационни програми по линия на НОИ- заболявания на опорно двигателната система, периферната нервна система и дихателната система, както и по Здравна каса , по Клинични пътеки No 241 и 244.


Всички пациенти, които са контингент на МО (кадрови военнослужещи, граждански лица в
МО, офицери и сержанти от резерва, както и членовете на техните семейства) ползват преференции:


- Заплащат 50% от стойността на нощувките.
- Ползват безплатни медицински процедури.

 


В Болница "ВИТА" се приемат за лечение и рехабилитация и ветерани от Отечествената война, както и военно-инвалиди в неактивните сезони (от септември до май), съгласно действащите закони, като заплащат 25% от реалните разходи за тяхното лечение.


Резервациите за постъпване на пациенти в Болница "ВИТА" се приемат лично от пациентите, в медицинска регистратура два месеца преди датата на постъпване. Окончателно потвърждаване - до 15 дни от датата на постъпване. При липса на потвърждение - резервацията отпада.

 

Контакти

МБДПЛР ВИТА ЕООД

Град Велинград, Община Велинград, ул. "Пушкин" 2
Телефон: 035952438
GSM: 0884098340
Интернет сайт: 

Още Здравни заведения в Община Велинград