Регистър на здравеопазването

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ХАДЖИ ДИМИТЪР, Град Сливен

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ХАДЖИ ДИМИТЪР
Информация

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ХАДЖИ ДИМИТЪР

 

МБАЛ Хаджи Димитър ООД е здравно заведение в град Сливен, ул. Димитър Пехливанов 5.

 

Лечебното заведение започва своята дейност през 1992 година, като първоначално развива поликлинична дейност с откриването на 16 поликлинични кабинета.

 

През 1993 година дейността се допълва с разкриването на две нови отделения - хирургическо и акушеро - гинекологично отделение.

 

През 2000 година лечебното заведение е преименувано на Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология ООД.

 

През 2007 година е построена нова сграда на ул. Димитър Пехливанов 5, в която се поместват - Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология ООД и Специализирана болница за активно лечение по хирургия ООД.

С разрешение от Министерство на здравеопазването МБАЛ Хаджи Димитър - Сливен е с функции на районна болница, като е определена отлична акредитационна оценка за цялостна медицинска дейност за срок от пет години.

 

Управител на МБАЛ Хаджи Димитър град Сливен е д-р Пенко Пенков - специалист невролог.

 

МБАЛ Хаджи Димитър Сливен има договор, сключен с НЗОК, за оказване на Болнична помощ по над 150 клинични пътеки.


Болницата има сключени договори с доброволни здравноосигурителни фондове - Общински здравно осигурителен фонд - ОЗОФ, Дом здраве, Дженерали - закрила, ДЗИ, Здравноосигурителен фонд Вайс медика, Булстрад и Здравноосигурителен фонд Медико София.


Мисията и целите на болницата са достигане на максимална реализация на „потенциалното здраве” на всички хора, разбрано като състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не само като липса на болест или недъг.


МБАЛ Хаджи Димитър Сливен се стреми да осигури висококачествени и достъпни здравни услуги в областта на разрешените медицински специалности при спазване на медицински стандарти, правила за добра медицинска практика и зачитане на правата на пациента.

 

 

Контакти

Къща Планински чифлик

Град Сливен, Община Сливен, ул.Извън градска 25
Телефон: 044618000, 044618200
Факс: 044618502, 044662710
Интернет сайт: www.mbalhd.com

Галерия

Още Здравни заведения в Град Сливен

МБАЛ Д-р Иван Селимински

МБАЛ Д-р Иван Селимински, Сливен

Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Иван Селимински АД е със седалище град Сливен, ул. Хр. Ботев № 1. Наложило и утвърдило се лечебно заведение, с дългогодипни трации в здравеопазването. &

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ХИРУРГИЧНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ АМБРОАЗ ПАРЕ ООД

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ХИРУРГИЧНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ АМБРОАЗ ПАРЕ ООД, Сливен

СХБАЛ Амброаз Паре, Сливен е медицинско заведение за хирургично лечение на пациенти, страдащи от състояния, изискващи оперативно лечение. Хирургичните операции, които се извършват в С

Регистър на здравеопазването

Терамедикс - ГППИМП ООД, Сливен

Терамедикс - ГППИМП ООД е със седалище град Сливен, ул. Хр. Ботев 2А, ДКЦ - 1. Здравното заведение е посветило работа си на своите пациенти и техните нужди. Разполага с екип, от висо

Още Здравни заведения в Община Сливен

СМДЛ БОДИЛАБ ЕООД

СМДЛ БОДИЛАБ ЕООД, Сливен

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Бодилаб ЕООД е медицинска лаборатория, намираща се в град Сливен и е първата частна лаборатория на територията на града. В лаборатория Бо