Регистър на здравеопазването

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - РАЗЛОГ ЕООД, Град Разлог

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - РАЗЛОГ ЕООД
Информация

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - РАЗЛОГ ЕООД

Многопрофилна болница за активно лечение Разлог ЕООД е правоприемник на Общинска болница в града. Лечебното заведение е разкрито през 1925 година, като изолатор за инфекциозно болни с 25 легла.

 

През 1944 година част от леглата се профилират като хирургични, а в периода 1949/1951 година се оформят два сектора - хирургичен и терапевтичен.

 

След Указа за безплатна медицинска помощ през 1951 година болницата се обединява с поликлиниката и става Обединена болница. През 1952 година е разкрит и трети сектор - педиатричен, с което леглата стават 50.

 

През 1953 година леглата се увеличават на 75 и се разкрива и акушеро - гинекологично отделение. Здравното заведение, вече e градска болница, към която са включени тубдиспансера като фтизиатрично отделение. По - късно е разкрито и инфекциозно отделение.

 

През 1967 година след построяване на новата сграда болницата разполага вече с 260 легла, разпределени по всички основни болнични отделение и специализирани кабинети. От 2000 година лечебното заведение е преобразувано в търговско дружество.

 

Към момента МБАЛ - Разлог ЕООД е районно лечебно заведение, което обслужва населението от четири общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда, с общ брой - над 56 хиляди души, както и временно пребиваващите български и чуждестранни туристи, посещаващи туристическите дестинации от района. 

 

След модернизиране, извършен ремонт и закупуване на нова апаратура, МБАЛ Разлог е модерен лечебен център с условия за лечение, долечение и продължително лечение.

 

Здравното заведение осъществява диагностика и лечение на остри и хронични заболявания, както и оперативно лечение в болнични условия. За целта лечебното заведение разполага със съвременно оборудвана клинична и микробиологична лаборатория за диагностика, както и отделение за образна диагностика.

 

Болницата работи по клинични пътеки със НЗОК. В болницата работи екип от висококвалифицирани лекари, специализанти, медицински сестри и санитари, осигуряващи прием, консултации, профилактични прегледи и хоспитализация на пациентите.

 

МБАЛ Разлог се стреми да предоставя високо качество на медицинските услуги и утвърждаване на добрата медицинска практика.

 

Функционират следните отделения:

 

 • Хирургично
 • Неврологично
 • Инфекциозно
 • Детско
 • Вътрешни болести
 • Акушеро - гинекологично
 • Отделение за рехабилитация
 • Отделение по хемодиализа
 • Отделение по анестезиология и интензивно лечение
 • Отделение за образна диагностика
 • Клинична и микробиологична лаборатория
 • Рехабилитация на пациенти от МБАЛ в град Разлог

 

В МБАЛ Разлог функционира отделение за рехабилитация на пациенти. То разполага с модерна техника и апарaти за извършване на - кинезитерапия, електросветлинна терапия, инхалационно лечение, лечебни масажи и парафино лечение.


Отделението е снабдено с уреди за раздвижване на горен и долен крайник, мрежа на Роше, апарати за активно и пасивно раздвижване. Екипът от специалистите в областта на възстановяването, препоръчват ранната рехабилитация и възстановяване след заболявания на нервната система, травми на опорно двигателния апарат, всички видове възпалителни заболявания.

 

Контакти

МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - РАЗЛОГ ЕООД

Град Разлог, Община Разлог, ул. Св. Св. Кирил и Методий 2
Телефон: 074789280, 074789270, 074789233
Факс: 074780341

Още Здравни заведения в Община Разлог

Регистър на здравеопазването

ЕТ Доктор Елена Смилкова - индивидуална практика за първична медицинска помощ, Мусомища

Доктор Елена Смилкова е висококвалифициран общопрактикуващ лекар (Джи пи) в село Мусомища, община Гоце Делчев. Развива дейността си в сферата на хумнанното здравеопазване. Специалист с дългогодишен о