Регистър на здравеопазването

Медицински център за интегративна медицина, Град София - Лечебни методи

биомагнитна терапия с магнитни двойки

биомагнитна терапия с магнитни двойки, добър рейки терапевт в софия, др дамянов инсулин потенцирана терапия, др дамянов специалист интегративна онкология, др христо дамянов интегративна онкология, иновативни методи в интегративната онкология, иновативно лечение в интегративната онкология, инсулин потенцирана терапия софия, интегративна медицина софия, клиника за интегративна медицина, лечение с методите на интегративната медицина, медицински център за интегративна медицина, мц интегративна медицина, мц интегративна медицина софия, препоръчан център за интегративната онкология, рейки терапевт петя павлова, рейки терапевт софия, център за инсулин потенцирана терапия, център за интегративна медицина, център за интегративна медицина софия, център за лечение на туморни заболявания

Медицински център за интегративна медицина
Лечебни методи

Инсулин-потенцирана терапия (ИПТ) - иновативен метод за лечение на онкологични заболявания, съчетаващ в себе си липсата на токсичност и висока противотуморна ефективност. Методът на лечение с инсулин-потенцирана терапия научно потвърдиха възможностите на инсулина да потенцира транспорта на цитостатици през клетъчната мембрана на туморната клетка, което дава възможност с ниски дози от тези лекарства да се получи значим лечебен ефект. На базата на същите тези експериментални проучвания бе създаден и най-модерния диагностичен метод за откриване на туморни заболявания - Пет скен.

 

Биомагнитна терапия с магнитни двойки - включва две основни компоненти - скениране на тялото с оглед откриване на магнитни двойки в различни области на тялото с нарушен поляритет, след което се преминава в лечебната фаза при която се поставят перманентни магнити, които престояват в продължение на 25- 30 мин.

 

ФДИС - Метод за диагностика и лечение на онкологични заболявания е оптична диагностична система, с която е възможно максимално рано да бъдат открити циркулиращи туморни клетки в кръвообращението. В един милилитър кръв ФДИС може да покаже ЕТК сред 10 милиона левкоцити и 9 милиарда еритроцити.

 

Озонотерапия - подпомага детоксикацията на черния дроб, разрушава „вредните мазнини“, подобрява клетъчния метаболизъм и снабдява организъма с енергия, и подобрява свойствата на кръвта. По този начин подпомага снабдяването на тъканите и органите с кислород, потиска размножаването на бактериите, вирусите и гъбите и ги отстранява от организъма. Извежда изключително токсични вещества, които се генерират от разпада на раковите клетки по време на химиотерапия.

 

Термотерапия - лечебна процедура при която се постига нагряване на цялото тяло в температурния диапазон от 39 до 42 градуса за определено време. Методът намира приложение за лечение на редица хронични и онкологични заболявания.

 

Електрохимично лечение на туморни заболявания - модерен алтернативен метод за лечение на онкологичните заболявания с различна локализация, като кожен карцином,базо- и спиноцелуларен, меланома, кожни метастази, тумори на простата, карцином на млечна жлеза, на бял дроб, тумори в областта на главата и шията. Използва се галваничен ток с определена характеристика, който е безвреден за човешкия организъм.

 

Биорезонансна терапия - за лечение на онкологични заболявания (АМЕТ) с цел локалното отстраняване на туморният процес.

 

Диетичен режим - има за цел да възстанови и подържа функцията на храносмилателната система, да предотврати недохранването и да засили функцията на имунната система.

 

Лазерна терапия - използва се както самостоятелно, така и в комбинация с други методи, в различни области на медицината: кардиология, пулмология, гастроентерология, ендокринология, гинекология, хирургия, урология и онкология.

Терапевтичният ефект от лечението дава възможност значително да се намали срока на лечението, да се удължи срока на ремисията на заболяването и да се избегнат следоперативни усложнения. Лечението е достъпно, провежда се амбулаторно и на сравнително ниска цена.

 

Детоксикационна терапия - за подобряване на очистителната функция на черния дроб, бъбреци и черва. Осъществява се по три начина: неутрализиране, трансформиране и елиминиране.

 

Инфузионна терапия с витамини, минерали и екстракти - по венозен път се вливат различни разтвори, съдържащи най-често високи дози от Витамин С (25,0 и повече грама), различни витамини от групата на Витамин В, минерали (цинк, магнезий, желязо и др.) и някои аминокиселини.

 

Имунотерапия - да подкрепи естествените защитни сили на организма за ограничаване и ликвидиране на редица инфекциозни и хронични заболявания, вкл. туморни заболявания.

 

Антистресова терапия - за повлияване на стреса посредством различнни методи като: техника за емоционална свобода (ТЕС), медитация, управляема образност и визуализация, невротерапия, йога и кигонг. Тези методи водят до дълбока релаксация и редуциране на стреса.

 

Ензимотерапия - лечението с ензими и използването на сурова растителна храна може успешно да повлияе на инфекциозни и възпалителни заболявания вкл. гъбични инфекции, хронични и дегенеративни заболявания и др.

Панкреасни ензими намират приложение за лечение на редица заболявания като инфекциозни и възпалителни заболявания, сърдечно-съдови заболявания, мултиплексна склероза и рак.

 

ДЕНС- терапия

 

Светлинна терапия BIOPTRON - съвременна технология, която предлага ефикасно лечение на редица медицински състояния и същевременно е елемент от комплексното лечение на хронични и онкологични заболявания.

 

Контакти

Медицински център за интегративна медицина

Град София, Община Столична, ж.к. Дружба 2, ул. Делийска воденица, бл.330
Телефон: 024424687, 024424731
GSM: 0889103483, 0889104095
Факс: 0886103596
Интернет сайт: integramed.org

Галерия

Медицински център за интегративна медицина
Медицински център за интегративна медицина
Медицински център за интегративна медицина

Още Здравни заведения в Община Столична

Холистичен Център Трансмед

Холистичен Център Трансмед, София

Холистичен Център Трансмед съществува от 2008 година. Той е един от първите центрове, в който е въведен високотехнологичният биорезонансен подход в диагностиката на човешкия организъм. Каузата на Цен

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести ЕООД

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести ЕООД, София

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести е здравно заведение със седалище град София, ул. Найден Геров № 2. Учреден през 2002 г. с цел каче

Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН

Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН, София

През 1998 год. Марияна Георгиева създава Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН. Благодарение на високия стандарт в обслужването на своите пациенти, МДЛ-3В-РЕНТГЕН се утвърждава като един от вод