Регистър на здравеопазването

МБАЛ Д-р Иван Селимински, Град Сливен

болница за активно лечение др иван селимински

болница за активно лечение др иван селимински, болница с модерна апаратура сливен, болница сливенска област, висококачествени лабораторни услуги сливен, ендоскопски изследвания сливен, ехографски изследвания сливен, качествена медицинска помощ сливен, качествени медицински услуги сливен, квалифициран медицински екип сливен, квалифицирана болнична помощ сливен, лечебно заведение сливен, лечебно заведение сливенска област, мбал др иван селимински сливен, многопрофилна болница град сливен, модерно здравно заведение сливен

МБАЛ Д-р Иван Селимински
Информация

МБАЛ Д-р Иван Селимински

МБАЛ Д-р Иван Селимински Сливен

Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Иван Селимински АД е със седалище град Сливен, ул. Хр. Ботев № 1. Наложило и утвърдило се лечебно заведение, с дългогодипни трации в здравеопазването.

 

Първата градска болница в град Сливен е открита през 1879 година в базата на военния лазарет. Болницата функционира с 15 легла и се помещава в стара турска къща с ниски стаи и един коридор. За издръжката и управлението на болницата се грижи благотворителното дружество Свети Пантелеймон.

 

През 1888 година лечебното заведение е разширено в губернска болница с 50 легла, обявена за първокласна. Първият управител на болницата е д-р Георги Вълков Миркович, а окръжен лекар е д-р Начо Планински. Първата старша сестра е Елена Черкас - изпратена от Руския Червен кръст, да подготви жени от местното население за милосърдни сестри, които не само да я заместят след нейното заминаване в Русия, но и да обучават новопостъпващите.

 

През 2001 година болницата получи акредитационна оценка Много добра с четири звезди за срок от три години, за цялостната дейност на лечебното заведение, както и за възможностите, за обучение на студенти и специализанти.

 

От пролетта на 2010 година изпълнителен директор на болницата е д-р Васислав Петров. Той е управител на Медицински център Д-р Георги Вълков Миркович, създаден с Учредителен акт на Съвета на директорите на МБАЛ Д-р Иван Селимински АД. Под негово ръководство се извършват редица промени, които водят до повишаване стабилността на болницата, подобряване условията на работа на персонала и обслужване на пациентите.

 

Към момента МБАЛ Д-р Иван Селимински - Сливен е предпочитано лечебно заведение от Сливенска, Бургаска и Ямболска област.

 

В здравното заведение работи екип от квалифицирани специалисти, отлични професионалисти с богат опит.

 

През 2010 година е открито ново вътрешно отделение, пулмологично и нефрологично отделение са отделни, възстановено е отделението по лицево - челюстна хирургия.

 

2011 година е много успешна за Многопрофилна болница за активно лечение Д-р Иван Селимински - Сливен, заделени са средства за ремонти и закупуване на нова апаратура - два апарата за реанимация, респиратор и анестезиологичен апарат, нов апарат за хемодиализа, операционна лампа, която бе инсталирана в отропедичната операционна, 12 монитора, с които са дооборудвани някои отделения, закупен е и нов ехографски апарат. Болницата разполага с рентгенова и лабораторна апаратура, нов ядрено магнитен резонанс, ойто работи с пациенти и нов скенер.

 

Проектът на болницата за около 8 милиона лева е усвоен. Лечебното заведение разполага с рентгенова и лабораторна апаратура, нов ядрено магнитен резонанс и нов скенер.

 

Болницата разполага с нова сграда за лечение на болните от туберкулоза.

 

Оделението по хемодиализа е в новопостроената сграда, която се намира в близост до болницата.

 

В МБАЛ Д-р Иван Селимински - Сливен работи Ядрено - магнитния резонанс.

 

Контакти

 

Централа: 044611700

 

Факс: 044/ 624 326

 

e-mail: mbal.sl@iradeum.com

 

 

 

Контакти

Хотел Каров

Град Сливен, Община Сливен, ул. Дичо Петров 23
Телефон: 044611700
Факс: 044624326
Интернет сайт: mbal.sliven.net

Галерия

Още Здравни заведения в Град Сливен

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ХИРУРГИЧНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ АМБРОАЗ ПАРЕ ООД

СПЕЦИАЛИЗИРАНА ХИРУРГИЧНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ АМБРОАЗ ПАРЕ ООД, Сливен

СХБАЛ Амброаз Паре, Сливен е медицинско заведение за хирургично лечение на пациенти, страдащи от състояния, изискващи оперативно лечение. Хирургичните операции, които се извършват в С

СМДЛ БОДИЛАБ ЕООД

СМДЛ БОДИЛАБ ЕООД, Сливен

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Бодилаб ЕООД е медицинска лаборатория, намираща се в град Сливен и е първата частна лаборатория на територията на града. В лаборатория Бо

Още Здравни заведения в Община Сливен

Регистър на здравеопазването

ТЕРАМЕДИКС - ГППИМП ООД, Сливен

ТЕРАМЕДИКС - ГППИМП ООД е със седалище град Сливен, ул. Хр. Ботев 2А, ДКЦ - 1. Здравното заведение е посветило работа си на своите пациенти и техните нужди. Разполага с екип, от висо