Регистър на здравеопазването

Клиника Професор Коеви, Град Варна - Специалисти

амбулатории

амбулатории, високоспециализирана ендокринологична помощ варна, екип от изтъкнати ендокринолози професор коеви, екип от квалифицирани ендокринолози варна, ендокринологичен център варна, ендокринологичен център професор коеви, ендокринологичен център с модерно оборъдване варна, изтъкнат ендокринолог проф др драгомир коев, изтъкнат ендокринолог проф др лидия коева, изтъкнати български ендокринолози варна, клиника по ендокринология професор коеви, клиника професор коеви, специализиран ендокринологичен център варна, функционални ендокринологични тестове варна, център за лечение на ендокринни заболявания варна

Клиника Професор Коеви
Специалисти

Клиника Професор Коеви разполга с екип от висококвалифицирани специалисти:

 


Професор Др Лидия КоеваПрофесор Д-р Лидия Коева е родена в гр. Варна. Завършила Медицинския Университет в София. От 1965 г. е асистент, старши асистент, главен асистент и доцент в Медицински Университет Варна. От 1990 г. е професор по ендокринология и болести на обмяната. Има научни степени: доктор по медицина от 1973 г. и доктор на медицинските науки от 1989 г.
От 1985 г. до 2004 г. е ръководител на Клиниката по ендокринология на Медицински Университет Варна, базирана в УМБАЛ Света Марина.

 

 

 

 

 

 

 

Професор Др Драгомир Желязков КоевПроф. Д-р Драгомир Желязков Коев – ендокринолог, интернист

Роден в гр. Провадия. Завършил Медицински Университет в София. От 1965 г. е асистент, старши асистент, главен асистент и доцент в Медицински Университет Варна, а от 1996 г. е професор по ендокринология и болести на обмяната в Медицински Университет София. Основател и ръководител на Клиниката по ендокринология в Медицински Университет Варна от 1974 до 1984 година. Директор на Научния Институт по Ендокринология, Геронтология и Гериатрия при Медицинска Академия София от 1985 до 1993 год. и ръководител на Клиниката по диабетология в същия институт от 1993 до 2004 година. Председател на Българското дружество по ендокринология от 1985 до 2003 година, понастоящем е почетен председател на дружеството. Главен републикански специалист по ендокринология към Министерството на Здравеопазването от 1987 до 2000 година. Член на изпълнителното бюро на Европейската Асоциация за изучаване на диабета за мандата 1997 – 2000 година.

 

 

Професор Д-р Енчо Калчев, д.м.н. - един от най-авторитетните хирурзи в страната. Има две специалности: по хирургия и по анестезиология и реанимация. Още на 29 годишна възраст оглавява окръжното хирургическо отделение в гр. Добрич и постепено създава съвременна хирургическа школа.
Защитава успешно научната степен кандидат на медицинските науки през 1976 г., а през 1978 е избран за доцент. През 1984 г. защитава научната степен доктор на медицинските науки, а през 1985 г. е избран за професор.
Проф. Енчо Калчев въвежда лапароскопските операции през 1993 год. Организира поливалентен (смесен) екип с участието и на гинеколог, което му позволява пръв в района да извърши лапароскопска операция на миома на матката през 1997 год. Пръв извършва лапароскопска операция на ехинокок на черния дроб и други кисти. Пръв въвежда принципите на еднодневната хирургия с пролежаване не повече от 20 ч. до 36 ч., което е съпроводено с бързо възстановяване и ранна работоспособност.
Проф. Калчев работи в СХБАЛ, където се извършват лапароскопски операции при камъни на жлъчния мехур, кисти на черния дроб, хернии и апендицит, миоми на матката, кисти на яйчниците и при сраствания на маточните тръби; радикални операции при хемороиди с ултразвуков апарат без рецидиви на заболяването, миниинвазивни козметични операции и операции при заболявания на щитовидната жлеза.

Проф. Калчев лично оперира пациентите си и провежда следоперативното наблюдение и лечение. Провежда консултации в Клиника Професор Коеви всяка сряда от 14.30 часа. Записвания на телефон: 052634450.

 


Д-р Мария Петрова е родена в с. Зафирово, Силистренско. Завършва медицина в Медицински Университет Варна през 1979 г. Работи последователно като лекар в отделение за долекуване на сърдечно болни в Силистра, във Вътрешно отделение на Транспортна болница Варна и в гериатричен кабинет в Окръжна болница Варна. През 1987 г.е назначена на работа в Клиниката по ендокринология и болести на обмяната към Медицинския Университет Варна под ръководството на проф.Лидия Коева, където понастоящем е главен асистент.

 


Д-р Димитричка Енчева Димитрова - завършила Медицински Университет Варна през 1977 г. От 1978 г. до 1990 г. работи като педиатър. От 1990 г. работи по втората си специалност като физиотерапевт в Диспансера по спортна медицина, в балнеологичен център в КК Златни пясъци и в МЦ Санита. С акупунктура се занимава от 1991 г. Преминала е курсове по рефлексотерапия, мануална медицина, лазертерапия и интензивна медицина. Има участия в симпозиуми и конференции.

 


Д-р Лили Славчева Грудева - завършила Медицински Университет Варна през 1987 г. До 1990 г. Работи като ординатор в Окръжна болница, гр. Търговище. От 1990 г. е клиничен ординатор към Катедрата по Вътрешни болести на ВМИ, гр. Варна. През 1992 г. след конкурс е назначена за лекар-диетолог на ВУБ – гр. Варна. През 1996 г. придобива специалност по Вътрешни болести, а през 2006 г. – по хранене и диететика. Повече от 15 години работи по проблемите на диетичното лечебно хранене при различните заболявания. Притежава сертификат и от проведени обучения по гастроентерология и хранене.

 


Д-р Дюкмеджиев - роден в гр. Варна. Завършил Медицински Университет Варна през 1991 година. Работи като лекар в Център за спешна и неотложна помощ към Районна болница Балчик. По-късно работи като лекар-специализант в Катедрата по нервни болести към Медицинския Университет Варна. През 1997 г. придобива специалност по нервни болести, откогато работи като специалист- невролог в доболничната помощ. Специализирал е отоневрология при водещите специалисти в Медицинска Академия София.

 

Контакти

КЛИНИКА ПРОФЕСОР КОЕВИ

Град Варна, Община Варна, ул. Селиолу 34
Телефон: 052634450, 052635846
Факс: 052635846
Интернет сайт: www.clinicakoevi.com

Галерия

Клиника Професор Коеви
Клиника Професор Коеви

Още Здравни заведения в Община Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД, Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков, Варна предлага квалифицирана болнична диагностична, лечебна и рехабилитационна помощ на пациентите, нужда

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Сий Лаб отваря врати през 2008 год. със седалище град Варна, бул. Република 15, ет. 1, медицински комплекс Младост. Създадена с желание, п

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус е със седалище град Варна. Създадена с много ентусиазъм и желание, за да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри услов

Специализирана болница за рехабилитация - СБР Термал

Специализирана болница за рехабилитация - СБР Термал, Златни пясъци

Специализирана болница за рехабилитация - СБР Термал работи с НОИ и НЗОК. Притежава акредитация от Министерството на Здравеопазването No. РД 01-138/24.07.2013 г. Комплекс СБР Термал се намира в начал