Регистър на здравеопазването

Д-р Стефанова - Ортодонтска практика, Град Варна - Лечение

брекети варна

брекети варна, дентален специалист доктор стефанова варна, дентални услуги на достъпни цени варна, добър ортодонт варна, добър специалист ортодонт варна, др стефанова ортодонтска практика, др стефанова специалист ортодонт, зъболекар с богат дентален опит варна, качествени дентални услуги варна, качествено зъболечение варна, лекар ортодонт стефанова варна, ортодонт др стефанова варна, ортодонтска практика варна, ортодонтски кабинет варна, ортодонтското лечение и брекети варна, поставяне на брекети варна, предпочитен ортодонт във варна, препоръчан добър ортодонт варна, препоръчан ортодонт варна, препоръчан ортодонт др стефанова, препоръчан специалист ортодонт варна, специализиран ортодонтски кабинет варна, специалист ортодонт варна, специалист ортодонт доктор стефанова варна, специалист ортодонт др стефанова варна

Д-р Стефанова - Ортодонтска практика
Лечение

Ортодонтското лечение е възможно независимо от възрастта. Продължава приблизително еднакво, като в детска възраст възстановителните процеси са по-бързи, но възрастните по-точно спазват указанията и имат по-добра хигиена.

 

Първият преглед при ортодонт е добре да се направи на около 7 годишна възраст, за да се определи дали има нужда от лечение, кога е най-добре да започне то и с какви апарати. Ако на този етап не се налага, е добре да се направи повторна консултация след около 1 – 1,5 година, за да се проследи смяната на зъбите и да се избере най-подходящия момент, с възможно по-леки апарати за по-кратко време да се постигне максимален резултат.

 

Снемаемите апарати (наричани още пластинки, скоби или шини) са подходящи за деца до 10 - 11 годишна възраст. При нужда брекети могат да се поставят и на 8 - 9 годишни деца, но обикновено се изчаква да пробият почти всички постоянни зъби.
При пациенти с постоянни зъби брекетите са единственият начин зъбите да се подредят правилно и да се коригира захапката. Шините не се препоръчват, защото те имат ограничени възможности да нареждат красиво зъбите. Освен това, те трябва да се носят 24 часа на ден, а малко възрастни го правят, защото им пречат на говора и храненето.

 

Ортодонтското лечение е продължително и трае около 1,5 - 2 - 2,5 години в зависимост от конкретния случай. Причината за това е, че преместването на зъбите е свързано със стопяване на кост и с образуване на нова.

 

По време на лечението са нужни посещения за активиране на брекетите през 4, 6 или 8 седмици в зависимост от етапа на лечение. По-дългите отсъствия удължават и затрудняват лечението. Понякога се налагат и извънредни посещения поради разлепен брекет, бодяща тел и др., затова най-добре е човек да провежда лечение, на място близко и удобно за него.

 

Ортодонтското лечение не е спешно. Има ситуации, които биха се повлияли много по-добре, ако лечението започне още докато детето расте, защото чрез ортодонтските апарати растежът може да се насочи в благоприятна посока. При пациенти над 14 - 15 години растежът почти е приключил и възрастта вече няма значение. Правилното време за започване е, когато пациентът е убеден, че иска да има хубави зъби и е готов да се грижи за тях. Лечението трябва да се планира спрямо предстоящи продължителни отсъствия, например преместване в друг град или държава.

 

Запазването на получения резултат е важно колкото самото лечение. След свалянето на брекетите задължително се слага апарат (ретенционен апарат, ретайнер), който държи зъбите докато тъканите около тях се реорганизират. Обикновено това е съвсем тънка, но много здрава тел, която се залепва върху задната повърхност на долните и на горните резци и кучешки зъби. Тя е много елегантна, не се вижда и не пречи на говора, на храненето и на почистването. Трябва да стои поне колкото е било активното лечение. През този период пациентите е необходимо да посещават своя ортидонт през 6 месеца, за да се проследи, дали всичко е наред.


Преди започването на ортодонтското лечение задължително всички зъби трябва да са излекувани. Ако по време на лечението се наложи лечение на зъб, можем да бъде свалена дъгата и брекета от негo, след което отново да бъдат поставени. Окончателните конструкции (мостове, корони, импланти и т.н.) се правят след свалянето на брекетите, за да могат да се изработят според новото положение на зъбите.

 

Брекети могат да се слагат дори когато пациентът има корони, мостове, импланти, умъртвени, липсващи или силно разклатени зъби.

 

Добре е преди да се правят скъпи и сложни лечения да се направи консултация с ортодонт, защото при добре подредени зъби и правилна захапка, всички конструкции стават по-красиви и по-стабилни. Много често с подреждането на зъбите отпада нуждата от мостове или импланти.

Контакти

Д-р Стефанова - Ортодонтска практика

Град Варна, Община Варна, ул. Александър Рачински 25А, ет. 1
Телефон: 052623582
Интернет сайт: www.ortodont.biz

Галерия

Още Здравни заведения в Град Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД, Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков, Варна предлага квалифицирана болнична диагностична, лечебна и рехабилитационна помощ на пациентите, нужда

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Сий Лаб отваря врати през 2008 год. със седалище град Варна, бул. Република 15, ет. 1, медицински комплекс Младост. Създадена с желание, п

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус е със седалище град Варна. Създадена с много ентусиазъм и желание, за да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри услов