Регистър на здравеопазването

ДОМ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА, Град Варна

дмсгд варна

дмсгд варна, дом за медико социални грижи за деца, дом за социални грижи за деца варна, заведение за социални грижи за деца варна, комплексна рехабилитация за деца варна, мануална терапия и физиотерапия варна, медико социални грижи за деца варна, медицинска рехабилитация за деца варна, методи на модерната педиатрия варна, механотерапия и хидротерапия варна, работа с психолог и логопед дмсгд варна, социални грижи и лечение на деца варна, център за деца с проблеми варна

ДОМ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА
Информация

ДОМ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА

 

ДОМЪТ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА е открит на 17.11.1953 година. Структуриран в системата на МЗ, функционира на територията на Варненска област.

 

 

Домът разполага с 200 легла, за деца на резидентна грижа, като 50 % от децата са с вродени или придобити увреждания. Освен общите грижи децата се лекуват на място, извършва се рехабилитация, организират се високо специализирани изследвания, консултации и хирургично лечение.

 

 


В ДОМЪТ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА е създадена модерна, близка до семейната вътрешна среда, сградата, специализираните кабинети, зали и апаратура е на високо съвременно ниво.

 

Към ДМСГД ВАРНА функционира Дневен център за деца с проблеми в моториката отглеждани в семейна среда. Разкрити са 12 места, осигурен е транспорт от дома и обратно.

 

Разкрит е Център за социална рехабилитация и интеграция на деца в който децата заедно с биологичните им родители се подготвят за реинтеграцията им в семейна среда.


 

От 15 години в дома се извършва ранна интервенция и медицинска рехабилитация на амбулаторен принцип или стационарен с майка придружител. Приемат се деца от Варна и цялата страна. В Дома е въведена комплексна рехабилитация за деца, с всички методи на модерната педиатрия. Работим с деца с ДЦП, родово травматични увреждания, посттравматични или постинфекциозни увреждания в моториката с/или без ментални затруднения. Прилага се мануална терапия, физиотерапия, механотерапия, хидротерапия, работа с психолог и логопед.

 

 

В дома има разкрито отделение за недоносени деца, разполагаме с 4 кувьоза и необходимата апаратура за доотглеждане на деца родени с ниско тегло. При желание приемаме майките на недоносени деца с цел кърмене, обучение в родови умения и създаване на стабилна връзка майка-дете.

 

 

В ДОМ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА работят педиатри, медицински сестри, кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, социални работници, педагози, детегледачки.

 

Всички специалисти поддържат висока професионална квалификация. Главната цел на Дома е да предложи индивидуална грижа, за всяко дете според неговите нужди, за да бъде подготвеното за пълноценен живот извън институцията и да развие пълния си личен капацитет.

 

 

Контакти:

 

Варна 9022
кв. "Виница", ул. "Овеч" 2
тел/ факс: 052342307, 052342403
e-mail: dmsgd_varna@abv.bg
сайт: www.dmsgd-varna.com
https://www.facebook.com/dmsgd.varna

 

 

Контакти

ДОМ ЗА МЕДИКО - СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА

Град Варна, Община Варна, кв. Виница, ул. Овеч 2
Телефон: 052342403
Факс: 052342307
Интернет сайт: 

Още Здравни заведения в Община Варна

Регистър на здравеопазването

ДОЦ. Д-Р ЛИЛИЯ ИВАНОВА, Варна

ДОЦ. Д-Р ЛИЛИЯ ИВАНОВА, д.м. е изтъкнат специалист - вирусолог, с практика в Лaбopaтopията пo ĸлиничнa миĸpoбиoлoгия и виpycoлoгия нa УMБAЛ Cвeтa Mapинa град Bapнa. Д-р Иванова е родена в г

ОЧНА КЛИНИКА СВЕТА ПЕТКА

ОЧНА КЛИНИКА СВЕТА ПЕТКА, Варна

Очна клиника Свта Петка се намира в град Варна, ул. Иван Драсов 12. Една от най - модерните очни клиники, лидер на офталмологията в България. Разполагала с най - добрата и съвременна апаратура в стр

ОЧНА БОЛНИЦА - ВАРНА

ОЧНА БОЛНИЦА - ВАРНА, Варна

Специализирана болница по очни болести за активно лечение - Варна ЕООД е единственото по рода си общинско лечебно заведение за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на Бъл

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Сий Лаб отваря врати през 2008 год. със седалище град Варна, бул. Република 15, ет. 1, медицински комплекс Младост. Създадена с желание, п

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ООД

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус е със седалище град Варна. Създадена с много ентусиазъм и желание да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри у