Регистър на здравеопазването

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна

диагностика и лечение на деца с уреждания варна

диагностика и лечение на деца с уреждания варна, диагностична помощ на деца с уреждания варна, дмсгд варна, дневен център за деца с увреждания варна, дневен център за деца с увреждания виница, дневна грижа за деца с увреждания варна, дом за медико социални грижи за деца, дом за социални грижи за деца варна, заведение за социални грижи за деца варна, комплексна рехабилитация за деца варна, лечебни грижи за деца с увреждания варна, логопедични грижи за деца с увреждания варна, мануална терапия и физиотерапия варна, медико социални грижи за деца варна, медицинска рехабилитация за деца варна, методи на модерната педиатрия варна, механотерапия и хидротерапия варна, образователна помощ на деца с уреждания варна, почасови грижа за деца с увреждания варна, психотерапия на деца с уреждания варна, работа с психолог и логопед дмсгд варна, рехабилитация на деца с уреждания варна, социална помощ на деца с уреждания варна, социални грижи и лечение на деца варна, център за деца с проблеми варна

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Информация

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна е открит на 17.11.1953 година. Структуриран в системата на МЗ, функционира на територията на Варненска област.

 

 

Домът разполага с 200 легла, за деца на резидентна грижа, като 50 % от децата са с вродени или придобити увреждания. Освен общите грижи децата се лекуват на място, извършва се рехабилитация, организират се високо специализирани изследвания, консултации и хирургично лечение.

 

 


В Домът за медико-социални грижи за деца - Варна е създадена модерна, близка до семейната вътрешна среда, сградата, специализираните кабинети, зали и апаратура е на високо съвременно ниво.

 

 

Към ДМСГД Варна функционира Дневен център за деца с проблеми в моториката отглеждани в семейна среда. Разкрити са 12 места, осигурен е транспорт от дома и обратно.

 

 

Разкрит Център за социална рехабилитация и интеграция, в който децата заедно с биологичните им родители се подготвят за реинтеграцията им в семейна среда.


 

От 18 години в дома се извършва ранна интервенция и медицинска рехабилитация на амбулаторен принцип или стационарен с майка придружител, който обслужва около 300 деца годишно. 

 

 

Приемат се деца от Варна и цялата страна.

 

 

В Дома е въведена комплексна рехабилитация за деца, с всички методи на модерната педиатрия.

 

 

Работи се с деца с ДЦП, родово травматични увреждания, посттравматични или постинфекциозни увреждания в моториката с/или без ментални затруднения.

 

 

Прилага се мануална терапия, физиотерапия, механотерапия, хидротерапия, работа с психолог и логопед.

 

 

В дома има разкрито отделение за недоносени деца, разполагаме с 4 кувьоза и необходимата апаратура за доотглеждане на деца родени с ниско тегло.

 

 

При желание се приемат майките на недоносени деца с цел кърмене, обучение в родови умения и създаване на стабилна връзка майка-дете.

 

 

В ДМСГД Варна работят педиатри, медицински сестри, кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, социални работници, педагози, детегледачки.

 

 

Всички специалисти поддържат висока професионална квалификация.

 

 

 Главната цел на Дома е да предложи индивидуална грижа за всяко дете според неговите нужди, за да бъде подготвеното за пълноценен живот извън институцията и да развие пълния си личен капацитет.

 

 

Контакти:

 

Варна 9022
кв. Виница, ул. Овеч 2
тел/ факс: 052 342 304, 052 342 403

Социален кабинет: 052 984 776

Връзки с обществеността: 052 342 317

 

e-mail: dmsgd_varna@abv.bg
сайт: www.dmsgd-varna.com
https://www.facebook.com/dmsgd.varna

 

Контакти

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна

Град Варна, Община Варна, кв. Виница, ул. Овеч 2
Телефон: 052342403, 052342304
Факс: 052342307
Интернет сайт: dmsgd-varna.com

Галерия

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна

Още Здравни заведения в Град Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус е със седалище град Варна. Създадена с много ентусиазъм и желание, за да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри услов

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Сий Лаб отваря врати през 2008 год. със седалище град Варна, бул. Република 15, ет. 1, медицински комплекс Младост. Създадена с желание, п

Специализирана болница за лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Марков ЕООД

Специализирана болница за лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Марков ЕООД, Варна

Специализирана болница за лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Марков, Варна предлага квалифицирана болнична диагностична, лечебна и рехабилитационна помощ на пациентите, нуждаещи се от активн