Регистър на здравеопазването

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна

диагностика и лечение на деца с уреждания варна

диагностика и лечение на деца с уреждания варна, диагностична помощ на деца с уреждания варна, дмсгд варна, дневен център за деца с увреждания варна, дневен център за деца с увреждания виница, дневна грижа за деца с увреждания варна, дом за медико социални грижи за деца, дом за социални грижи за деца варна, заведение за социални грижи за деца варна, комплексна рехабилитация за деца варна, лечебни грижи за деца с увреждания варна, логопедични грижи за деца с увреждания варна, мануална терапия и физиотерапия варна, медико социални грижи за деца варна, медицинска рехабилитация за деца варна, медицинска рехабилитация на високорискови деца, медицинска рехабилитация на новородени деца, методи на модерната педиатрия варна, механотерапия и хидротерапия варна, образователна помощ на деца с уреждания варна, отделение за недоносени деца варна, почасови грижа за деца с увреждания варна, психотерапия на деца с уреждания варна, работа с психолог и логопед дмсгд варна, рехабилитация на високорискови новородени деца, рехабилитация на деца с уреждания варна, социална помощ на деца с уреждания варна, социални грижи и лечение на деца варна, център за деца с проблеми варна, център за медицинска рехабилитация варна, център за ранна интервенция варна, център за ранна интервенция и рехабилитация варна, център за рехабилитация на новородени варна, црир варна

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Информация

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна е открит на 17.11.1953 година. Структуриран в системата на МЗ, функционира на територията на Варненска област.

 

 

Домът разполага с 200 легла, за деца на резидентна грижа, като 50 % от децата са с вродени или придобити увреждания. Освен общите грижи децата се лекуват на място, извършва се рехабилитация, организират се високо специализирани изследвания, консултации и хирургично лечение.

 

 


В Домът за медико-социални грижи за деца - Варна е създадена модерна, близка до семейната вътрешна среда, сградата, специализираните кабинети, зали и апаратура е на високо съвременно ниво.

 

 

Към ДМСГД Варна функционира Дневен център за деца от 0 до 7 години с проблеми в моториката отглеждани в семейна среда. Разкрити са 12 места, осигурен е транспорт от дома и обратно. В него се осигуряват грижи и рехабилитация, които са безплатни за децата.

 

 

Разкрит e и Център за ранна интервенция и рехабилитация, в който децата заедно с биологичните им родители се подготвят за реинтеграцията им в семейна среда.


 

От 18 години тук се извършва ранна интервенция и медицинска рехабилитация на амбулаторен принцип или стационарен с майка или придружител и обслужва около 300 деца годишно. Престоите, прегледите и всички рехабилитационни услуги са безплатни.

 

 

Приемат се деца от Варна и цялата страна.

 

 

В Дома е въведена комплексна рехабилитация за деца, с всички методи на модерната педиатрия.

 

 

Работи се с деца с ДЦП, родово травматични увреждания, посттравматични или постинфекциозни увреждания в моториката с/или без ментални затруднения.

 

 

Прилага се мануална терапия, физиотерапия, механотерапия, хидротерапия, работа с психолог и логопед.

 

 

В дома има разкрито Отделение за недоносени деца, разполагаме с 4 кувьоза и необходимата апаратура за доотглеждане на деца родени с ниско тегло.

 

 

При желание се приемат майките на недоносени деца с цел кърмене, обучение в родови умения и създаване на стабилна връзка майка-дете.

 

 

В ДМСГД Варна работят педиатри, медицински сестри, кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, социални работници, педагози, детегледачки, които се грижат денонощно за децата.

 

 

Всички специалисти поддържат висока професионална квалификация.

 

 

 Главната цел на Дома е да предложи индивидуална грижа за всяко дете според неговите нужди, за да бъде подготвеното за пълноценен живот извън институцията и да развие пълния си личен капацитет.

 

 

Контакти:

 

Варна 9022
кв. Виница, ул. Овеч 2
тел/ факс: 052 342 304, 052 342 403

Социален кабинет: 052 984 776

Връзки с обществеността: 052 342 317

 

e-mail: dmsgd_varna@abv.bg
сайт: www.dmsgd-varna.com
https://www.facebook.com/dmsgd.varna

 

Контакти

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна

Град Варна, Община Варна, кв. Виница, ул. Овеч 2
Телефон: 052342403, 052342304
Факс: 052342307
Интернет сайт: dmsgd-varna.com

Галерия

Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна
Дом за медико-социални грижи за деца - Варна

Още Здравни заведения в Град Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков - Варна ЕООД, Варна

Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания Д-р Марко Антонов Марков, Варна предлага квалифицирана болнична диагностична, лечебна и рехабилитационна помощ на пациентите, нужда

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Сий Лаб ООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Сий Лаб отваря врати през 2008 год. със седалище град Варна, бул. Република 15, ет. 1, медицински комплекс Младост. Създадена с желание, п

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус ЕООД, Варна

Самостоятелна медико - диагностична лаборатория Статус е със седалище град Варна. Създадена с много ентусиазъм и желание, за да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри услов