Регистър на здравеопазването

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР Д-Р КЪНЕВ, Град София - Услуги

дентален център д р кънев софия

дентален център д р кънев софия, дентална помощ софия, дентални услуги софия, стоматологична практика софия

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР Д-Р КЪНЕВ
Услуги

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР Д-Р КЪНЕВ

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР Д-Р КЪНЕВ предлага услуги в областта на имплантологията, ортодонтията и естетичната стоматология.


Извършва пълна гама стоматологични услуги, включващи първична медицинска, извънболнична помощ в областта на зъболечението и денталната медицина.

 

Дентален център д-р Кънев разполага със съвременна техника, използват се висококачествени материали при лечение и профилактика на зъбите и устната кухина.

 

Високото качество на услугите и индивидуално внимание към всеки отделен клиент са гарантирани.

 

Дентален център д-р Кънев предлага качествено зъболечение на достъпни цени.

 

Клиниката разполага с лаборатория, което осигурява бързина, качество и индивидуален подход при решаването на ортопедични проблеми и такива, свързани с естетичното възстановяване.

 

Екипът на дентален център д-р Кънев, залагат на качеството, което е гарантирано от висок професионализъм и дългогодишен опит, модерна техника и инвестиции в нови технологии.

 

Имплантология


Имплантатите позволяват да се възстанови дъвкателната способност на пациенти, които са загубили голяма част от естествените си зъби. Много удачно е поставянето на имплантат в случаите, когато има един единствен липсващ зъб, тъй като това позволява да се възстанови зъбната редица без да се изпиляват съседни зъби за изработването.

 

Ортодонтия


Естетиката е важна, усмивката е самочувствие, правилната захапка е здраве. Всеки желае бели, добре подредени зъби и перфекна усмивка.


Кривите и неправилно подредени зъби са не само естетичен проблем. Те водят до редица усложнения, напредващи все повече с възрастта по - бързо натрупване на плака, поради невъзможност от правилно почистване, лош дъх и кървене на венците, повишаване на кариозността.


Неправилната захапка води до травматизъм, абразия на зъбите, чупене на емайловите ръбове, появявя с е болка. С течение на времето намалява стабилността на зъба в костта, зъбите се оголват и разклащат. Лечението след това е по - трудно, често съпроводено с екстракци на зъби и ортопедичен подход. Зъбно - челюстните деформации се отразяват и на външния вид на лицето - нарушават се пропорциите между трите лицеви етажа, устната е изпъкнала или потънала, лицевите гънки се задълбочават, променя се и профилът на лицето.


Но, всичко е поправимо!

 

Естетично възстановяване


Естетичното възстановяване в България се покрива със специалността ортопедична стоматология, която включва изработка и поставяне на фасети, корони, мостове, протези, обтурации.

 

Профилактика


Тайните за здравето ни се крият преди всичко в профилактиката.

 

Ендодонтско лечение


Ендодонтското лечение, наричано често от пациентите кореново лечение, е лечение на зъбната пулпа.


Зъбната пулпа е тъкан / съставена от нерви, кръвоносни съдове и други тъкани / разположена вътре в зъба. Специалността ендодонтия разглежда биологията, физиологията, патологията и лечението на зъбната пулпа.


Най - честите причини за възпалението или инфекцията на зъба са :

 

  • Зъбният кариес.
  • Натрупаният ефект от сменянето на няколко пломби.
  • Изборването, загряването и дезинфекцията.
  • Травматични инциденти.


Симптомите, свързани с инфекция в пулпата са - зъб, който боли при дъвчене, а в някои случаи е чувствителен и при докосване/ освен пулпата е засегната и костта /. Когато е засегната само пулпата, болката е ирадираща и боли цялата страна, без да може да се посочи причинния зъб. Рентгенографията не винаги може да помогне за диагностицирането на този проблем. Ако процеса е напреднал и има загуба на костна структура около зъба, тогава рентгенографията ще помогне за диагнозата.


Керамични корони и фасети


Дентален център д-р Кънев въведе в своята практика CAD-CAM системата CEREC 3 AC. Tова е модулна система за автоматизирано проектиране и изготвяне на керамични инлеи, онлеи, коронки, фасети и мостове за предни и задни зъби.


Така става възможно в рамките на едно посещение на пациента, в течение на час и половина да бъдат изработени естетичните конструкции. Изработването може да се осъществи дори без да се снема отпечатък, с помощта на лазерна 3D камера, която е най - прецизната предлагана до този момент. Камерата използва видима синя светлина LED / излъчващ светлина диод / за заснемане на цифрови изображения.


Изображението на подготвения зъб се превръща в триизмерен обект на екрана на монитора и стоматологът моделира нужната реставрация, старателно оформяйки нейните граници. Точността на изработка на керамичните конструкции е три пъти по - висока, отколкото би могъл да постигне и най-добрият зъботехник.


Системата позволява предварително планиране на формата на коронките и фасетите, съобразени с индивидуалните изисквания на пациентите. Материалите които се използват / керамика и цирконий / позволяват високо естетично възстановяване на зъбните дефекти. Изрязването на детайлите от фабрично изработен керамичен блок гарантира най - високо качество и здравина, недостижими в зъботехническа лаборатория.


Компютърът изчислява обема и информацията се предава в шлайф блока, който с висока точност изготвя коронката, която в последствие се фиксира върху зъба.

 

Контакти

ДЕНТАЛЕН ЦЕНТЪР Д-Р КЪНЕ

Град София, Община Столична, ул. Осогово 60
Телефон: 029296101
GSM: 0882713269
Интернет сайт: doktorkanev.com

Галерия

Още Здравни заведения в Община Столична

СМДЛ Армилабор ЕООД

СМДЛ Армилабор ЕООД, София

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория Армилабор ЕООД е създадена през 2000 година в град София. Намира се в Поликлиниката на Военно - медицинска академия и е една от водещите в

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести, София

Д-Р СИМЕОНКА ЦАЦОВА е личен лекар и специалист по детски болести. Притежава квалификации по шуслерова терапия и хомеопатия. Кабинетът по детски болести на д-р Симеонка Цацова се намира