Регистър на здравеопазването

БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ, Град София

болница лозенец

болница лозенец, болница лозенец модел за подражание в страната, високи стандарти за диагностика и лечение софия, лечебно заведение лозенец софия, медицински услуги с безкомпромисно качество софия, митрално клапно протезиране по ендоскопски метод, профилактика на болести и ранното им откриване, специализирано здравно заведение лозенец софия, трансплантация на органи тъкани и клетки софия, трансплантация на черен дроб от жив донор, уб лозенец софия, университетска болница лозенец, уникална операця аорто коронарен байпас без екк, уникални диагностично лечебни дейности софия

БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ
Информация

БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ

 

УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ е създадена през далечната 1948 година по подобие на практиката в бившите социалистически стран, като Правителствена поликлиника със задачата да осигурява здравно и профилактично обслужване на служителите във висшите държавни и правителствени институции.

 

През 1964 година болницата е преместена в нова болнична сграда в кв. Лозенец, на ул. Козяк 1, където се намира и днес. Сградата е проектирана и построена съобразно водещите световни образци за средни по размер клинични заведения, в паркова среда, с оптимално функционално взаимодействие между диагностично - лечебните структури, параклиничните, административните и спомагателните звена с основна насоченост профилактика, диагностика и лечение на висши партийни, държавни, правителствени и обществени дейци.

 

Днес БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ е многопрофилно лечебно заведение, създадено с акт на Министерския съвет като юридическо лице на бюджетна издръжка. Всички клиники в болницата притежават трето ниво на компетентност, с изключение на спешната медицина - първо ниво, вирусологията и неонатологията - второ ниво.

 

БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ извършва - диагностика, лечение и рехабилитация на болни, наблюдение на бременни жени и оказване на родилна помощ, наблюдение на хронично болни и застрашени от заболяване лица, профилактика на болести и ранно откриване на заболявания, мерки за укрепване и опазване на здравето, трансплантация на органи, тъкани и клетки.

 

Като многопрофилно лечебно заведение, БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ извършва профилактични и диагностично - лечебни дейности на лица от държавни и обществени институции, членове на Дипломатическия корпус в Република България, на официални чуждестранни делегации и на български и чуждестранни граждани на основата на договори с Националната здравноосигурителна каса или доброволни здравноосигурителни фондове.

 

Университетска болница Лозенец се стреми да предлага медицински услуги с безкомпромисно качествo, компетентност и професионализъм във всяка една сфера. Личното отношение и разбиране към всеки пациент стои на първо място в лечебното заведение.

 

УНИВЕРСИТЕТСКА БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ разполага с изключително добре оборудвани клиники и сектори в основните медицински области, които прилагат най - високи стандарти за диагностика и лечение. Операционният блок и реанимацията гарантират изцяло сигурността на болните по време на хирургически интервенции и интензивно лечение. Условията в отделенията предлагат уютна среда за пациентите, близка до домашната - модерни стаи, оборудвани според индивидуалните нужди на пациента, самостоятелни бани и тоалетни, удобни легла, индивидуални телевизори.

 

Болницата предлага хранене, съобразено със здравословното състояние и вкусовете на всеки пациент.

 

 

Контакти

Хотел Велена

Град София, Община Столична, село Велчево
Телефон: 029607681, 029607682, 029607683, 029607684, 029607685
Интернет сайт: www.lozenetz-hospital.bg

Галерия

БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ
БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ
БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ
БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ
БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ
БОЛНИЦА ЛОЗЕНЕЦ

Още Здравни заведения в Община Столична

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести ЕООД

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести ЕООД, София

Медицински център за специализирана извънболнична медицинска помощ по детски болести е здравно заведение със седалище град София, ул. Найден Геров № 2. Учреден през 2002 г. с цел каче

Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН

Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН, София

През 1998 год. Марияна Георгиева създава Медико-диагностична лаборатория 3В - РЕНТГЕН. Благодарение на високия стандарт в обслужването на своите пациенти, МДЛ-3В-РЕНТГЕН се утвърждава като един от вод

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести

Д-р Симеонка Цацова - Специалист по детски болести, София

Д-Р СИМЕОНКА ЦАЦОВА е личен лекар и специалист по детски болести. Притежава квалификации по шуслерова терапия и хомеопатия. Кабинетът по детски болести на д-р Симеонка Цацова се намира