Регистър на здравеопазването

АКУШЕРО–ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА СЕЛЕНА, Град Пловдив - Отделения

АКУШЕРО–ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА СЕЛЕНА
Отделения

СБАЛАГ СЕЛЕНА

 

В България съществува болница, която отговаря на най-високите световни стандарти. СБАЛАГ 'СЕЛЕНА' е един осъществен амбициозен проект!


Нашите сили са насочени към високо технологичната асистираната репродукция(АРТ) ,
неонатологията , оперативната гинекология и безболезнено раждане !


Лекарите ,които познаваш!
Грижата , в която вярваш!

 

ОТДЕЛЕНИЯ

РОДИЛНО:

 

 

Какво да очаквате ?!

Родилното отделение на СБАЛАГ "СЕЛЕНА" Ви осигурява пълна грижа за мама и бебе като едно цяло. Като дори за един миг не разделяме майката от детето.През раждането и възстановителния период нашите лекари и акушерки ще бъдат до вас.

 

Преди раждането:

Вие ще бъдете консултирана от вашия лекуващ лекар.

Вие идвате директно в СБАЛАГ 'СЕЛЕНА' . Не е необходимо да преминавате през регистрация.

Една от нашите акушерки ще Ви настани в предродилна зала.Лекар ще Ви прегледа, ако сте в активна фаза на раждането ще бъдете преместена в родилна зала.

Ще бъдете поставана на монитор ,който да следи тоновете на бебчо. Ще носите колан ,който ще изпраща сигнали до електронен фетален монитор. Всички наши акушерки са квалифицирани да работят с фетален монитор.Вашият лекар ще ви преглежда периодично.

Ако се появи болка нашите анестелози ще бъдат до Вас.В СБАЛАГ "СЕЛЕНА" ние уважаваме желанието на тези пациенти които искат раждане без медикаменти.

Ние позволяваме вашите близки да бъдат до вас по време на раждането.Ако имате каквито и да е въпроси не се колебайте да попитате.

Всички новородени се преглеждат до леглото на майката от едни от най-високо квалифицираните неонатолози в България .Два часа след раждането ще бъдете преместена във вашата стая.На ваше разположение ще бъдат нашите лекари и акушерки 24 часа в денонощието за всички Ваши въпроси и желания .

След нормално раждане, жените остават в болницата до 72 часа.

 

За планово или спешно секцио цезарея?

Ако сте запланувана за секцио или се наложи неочаквано такова в случай на усложнение по време на нормалното раждане СБАЛАГ "СЕЛЕНА" ще Ви осигурим безопасно и безболезнено раждане.

Ако Ващето секцио е планово , Вие ще бъдете помолена да дойдете в болницата ден по рано за стандартни кръвни тестове. Ние ще Ви осигурим всичко необходимо. В деня на секциото Вие ще бъдете настанена в предоперативния сектор. Член от семейството (1) ще може да бъде с Вас.

Нашите неонатолози ще бъдат с вас още преди започването на интервенцията и ще отговорят на всички ваши въпроси. Член на семейстото ще може да бъде с Вас през цялото време!

Ако вашето бебе се нуждае от специални грижи ще можете да разчитате на нашето модерно отделение по неонатология.

 

След раждането:

Часовете за посещение са от 10 до 22 часа.Във Вашата стая вие ще можете да имате до 2 посетителя едновременно.Всеки посетител ще бъде облечен в специален екип за да се предпазим от инфекции.

Ако имате въпроси не се колебайте да попитате!

 

 

 


НЕОНАТОЛОГИЯ

 

В отделението по неонатология ние се грижим за над 1500 новородени всяка година.
drnesherova1 Д-р Мария Нещерова
Началник неонатологично отделение
СБАЛАГ "Селена" 
Оформени са следните звена:

1. Интензивен сектор
2. Реанимационна детска зала
3. Зала за деца с повишен риск и забавена 
кардиопулмонална адаптация
4. Сектор за здрави новородени деца
на децентрализиран принцип - 22 легла
5. Изолационен сектор
6. Денонощен консултативен
педиатричен кабинет
20120911 020049

20120911 015909
Интензивният сектор разполага с 12 кувьоза за рискови новородени деца - Дрегер, 2 термолегла, 7 модерни респиратора за провеждане на апаратна вентилация, включително високочестотна и назален СРАР, транспортен инкубатор с респиратор, фотолампи за провеждане на фототерапия, инхалатори, монитори и инфузионни помпи. Разполагаме и с екзогенен сърфактант. Диагностичните възможности на сектора се допълват от микробиологична и клинична лаборатории, модерен рентгенов апарат и ехограф.
Разполагаме със специализирана информационна програма за онлайн комуникация с клинична, имунологична и микробиологична лаборатория.

Залата за деца с повишен риск, недоносени и деца с проблеми в ранната кардиопулмонална адаптация е оборудвана съобразно стандарта по неонатология.

Детска стая е предназначена за бебета, родени чрез Цезарово сечение, вакуум екстрактор, форцепс и неправилно предлежание на плода.
Новородените са настанени в просторна, светла зала с централна климатизация, което осигурява максимален топлинен комфорт на малките пациенти.
IMG 0469
Особено внимание отделяме на превенцията на вътреболничните инфекции, като стриктно спазваме съвременните санитарно-хигиенни изисквания. Разполагаме с модерна дезинфекционна програма, антибактериални PVC облицовки и настилки и не отчитаме взривове на вътреболнични инфекции.

Политиката на нашата болница е насочена към стимулиране на естественото хранене с помощта на правилна информация и подкрепа от сертифицирани консултанти по кърмене, педиатри и акушерки. Децентрализираният принцип на отглеждане на новородените позволява да бъдат в непрекъснат близък контакт с майката, което осигурява възможност за ранно започване на кърменето.

20120911 020049

 

Болницата предлага и консултации със следните специалисти: детски кардиолог, невролог, офталмолог, хирург, гастроентеролог, ортопед, специалист по краниофациална хирургия и инфекционист.
DSCF5922 1

20130111 123629

В отделението по неонатология се провежда съвременна диагностика, лечение и профилактика на новородени деца, която включва:

· първи грижи за бебето
· първи изследвания и ваксини
· профилактика на хепатит В при новороденото от майка носителка на вируса на хепатит В с хиперимунен анти В глобулин
· профилактика на хеморагична болест на новороденото с КаВит
· скрининг на новородените - за фенилкетонурия, хипотиреоза и вродена надбъбречна недостатъчност, ултразвуково изследване на тазобедрените стави
· интензивно лечение на новородени деца - изкуствена белодробна вентилация - конвенционална, високочестотна и назален СРАР, приложение на екзогенен сърфактант
· лечение на новороденото без отделяне от майката
· късно проследяване на преждевременно родени и рискови деца
· ултразвукова диагностика на заболяванията на централната нервна система
· разработена е програма "Първи грижи за бебето" и "Естественото хранене" за обучение на майки на основните умения, които са необходими след изписване на детето
· методика на хранене на деца с лицевочелюстни аномалии - обучение на майки
· консултации с лекар с призната специалност по педиатрия и неонатология денонощно
· консултация със сертифициран консултант по кърмене
· ден на отворените врати
· транспортиране на новородени до Национален център по сърдечно-съдови заболявания гр. София или до други лечебни заведения при необходимост от консултация с тесни специалисти

Първи грижи за бебето
Появата на бебето е вълнуващ период в живота на всяка жена и ние се стараем да помогнем на всяка майка да изпита максимално удоволствие от това невероятно преживяване.
Първите грижи за здравите новородени включват: грижи за кожата, пъпчето, гениталиите, ежедневен преглед от лекар неонатолог, съвети за техниката на кърмене.
Първите грижи за недоносените и доносените деца са насочени да помогнат за успешната им послеродова адаптация и включват: топлинен комфорт и мониториране на жизненоважните показатели, подпомагане на кардиопулмоналната адаптация, осигуряване на инфузионна терапия, корекция на алкално-киселинния статус, непрекъснато наблюдение и оценка на състоянието.

Първите ваксини на Вашето дете се правят при нас

На 12-и час от раждането се прави ваксина срещу хепатит В

Подходът при деца, родени от майки с положителен Австралийски антиген, е различен. Болницата разполага с човешки имуноглобулин против хепатит В, който се инжектира до 6 час след раждането с цел бебето да получи готови антитела срещу хепатит В и едновременно с това се поставя противохепатитна ваксина.

Ваксиниране с БЦЖ ваксина - прави се след навършване на 48 часа от раждането

Първи изследвания и скрининг

Лабораторни изследвания - пълна кръвна картина, биохимични, имунологични и микробиологични изследвания, кръвна група, кръвно-газов анализ, рентгенография при необходимост, трансфонтанелна ехография.

Скрининг за фенилкетонурия, хипотиреоидизъм и вродена надбъбречна хиперплазия се прави на всички новородени деца.

Работи се по програма за профилактика, ранна диагностика и лечение на вродена и предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените.

Работно време на педиатричния кабинет - денонощно.
1 2 
Грижи за новородено

 

Кърмене на новородено

 

Къпане на новородено


КОНСУЛТАНТИ


Проф. Иванов - детски невролог

Д-р Чочкова - детски кардиолог

Д-р Димитров - детски кардиолог

Д-р Грозева - детски гастроентеролог

Д-р Митковски - детски хирург

Д-р Боева - детски офталмолог

Д-р Маринов - детски офталмолог

 

 


ЛАЗЕР AcuPulse CO2

 

Водещи гинеколози от Пловдив и Южна България се запознаха с функциите и приложението на Лазер AcuPulse CO2, с който разполага АГ болница „Селена”.

„Селена” представи изключителните предимства на гинекологичните операции с лазера – премахване на ендометриозни кисти, миомни възли на матката, тазови сраствания с или без запушвания на маточните тръби, периовариални сраствания /около яйчника/, отваряне на маточните тръби при запушване, интраепителиални неоплазии /дисплазии - лека, средна и тежка степен/ на маточната шийка, причинени от хюман папилома вирус /HPV/, обгаряния при изменения на маточната шийка и конизация - хирургическо отстраняване на част от шийката на матката при наличие на аномалии.

 

 


РЕАНИМАЦИЯ

 

Отделението по реанимация лечение има за цел да осигури двадесет и четири часа безотказна, висококачествена, специализирана медицинска дейност, извършвана от специалисти по Анестезиология и Интензивно лечение.

Отделението по Анестезиология и интензивно лечение разполага със съвременна апаратура, произведена от световно утвърдени компании, за анестезия, аналгезия (обезболяване).
В СБАЛАГ 'Селена' се използва модерна еднодневна анестезия и аналгезия(епидурална,спинална) Използват се съвременни и висококачествени консумативи и медикаменти.
Лекарите извършват преданестезиологични консултации, консултации във връзка с лечението и подготовка на пациентите, на които предстои операция, инвазивни и/или диагностични процедури под обща или регионална анестезия.

Консултативна дейност
Всеки пациент, на който предстои операция или инзавина диагностична процедура преминава през консултация с анестезиолог. Целта е да се направи пълна оценка на състоянието и риска за пациента, както и адекватна предоперативна подготовка. Извършват се консултации във връзка с оптимизиране на лечението при високо рискови пациенти.
При обезболяване на раждането се използва епидурална и спинална анестезия.

 

 

 


ГИНЕКОЛОГИЯ

 

Високо ценени от нашите пациенти ние се стараем да бъдем максимално иновативни и да вършим работата си по най-добрия начин. 
Нашите гинеколози лекуват както подрастващи така и възрастни пациенти. 
Добри сме в лечението на:
Стерилитет
Доброкачествени новообразувания - Миомни възли.
Ендометриоза 
Цервикалната дисплация
Фиброми
Гинекологични злокачествени забалявания.
Патология на менопаузата
Менструални разстройства
Овариални кисти
Заболявания на малкия таз
Пролапс на тазовите органи
Ректален пролапс
Инконтиненция на урината
Отделението по гинекология е водещо в борбата със стерилитета , като включва последните новости в комплексната тазова хирургия .

„Селена” представи изключителните предимства на гинекологичните операции с лазера – премахване на ендометриозни кисти, миомни възли на матката, тазови сраствания с или без запушвания на маточните тръби, периовариални сраствания /около яйчника/, отваряне на маточните тръби при запушване, интраепителиални неоплазии /дисплазии - лека, средна и тежка степен/ на маточната шийка, причинени от хюман папилома вирус /HPV/, обгаряния при изменения на маточната шийка и конизация - хирургическо отстраняване на част от шийката на матката при наличие на аномалии.

 

 

 


ОТДЕЛЕНИЕ по АРТ

Ин Витро клиника ,,Селена" е част от комплекса по стерилитет в Акушеро-Гинекологична болница ,, СЕЛЕНА".Той е най-големият и модерен център в южна България. Голямото му предимство да се намира в АГ болница дава възможност в рамките на 30 дни да се извършат всички възможни изследвания и се установи причината за стерилитета, както и да се 
подготви двойката за съответните процедури.

База- IVF клиника ,,СЕЛЕНА" е изграден безкомпромисно по всички световни стандарти. Отделните звена са оборудвани по технологии, позволяващи точна, прецизна диагноза и съответстващо лечение.

Специалисти - Специалистите в IVF клиника ,,СЕЛЕНА" са получили своята квалификация във водещи световни центрове. Ембриологичната лаборатория е в основата на високата успеваемост и добрите резултати
Успеваемост - От 2008г. успеваемостта на IVF клиника в болница ,,СЕЛЕНА " не слиза под границата на 50 %.
Насоки за развитие - Изпълнението на рутинните методи в IVF клиниката :
In Vitro

Ин витро оплождане е вид асистирана репродуктивна технология (АРТ).
Това е процес, при който се извършва оплождане на една или няколко яйцеклетки извън тялото на жената, като след това получените ембриони се връщат в матката. Ин витро оплождането е
основен метод за лечение на безплодие и стерилитет, когато останалите АРТ (вътрематочна инсеминация и др.) не дават резултат.
Процесът включва хормонално контролиране на овулацията, получаване на... прочети повече

ICSI

Много често, при влошени параметри на семенната течност (недостатъчна концентрация, намалена
до липсваща подвижност, голям процент сперматозоиди с абнормална морфология и др.),
се прилага метода "Интра цитоплазмено инжектиране на сперматозоид в.....прочети повече

PESA/TESE

В случаите, когато в семенната течност липсват сперматозоиди (т.нар. azoospermia),
могат да бъдат приложени процедурите PESA (подкожна аспирация на сперматозоиди
от епидидима) или TESE (аспирация на сперматозоиди... прочети повече

Криопрезервация

Криопрезервацията представлява съхранение на клетки или тъкани при ниска температура.
Съхранение на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони е неразделна част от АРТ, като приложението им се увеличава постоянно. В някои случаи то е препоръчително, докато в други е с ключово значение за резултата от АРТ.
Съхранението на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони започва с тяхното замразяване. За целта към тях се добавят специални вещества (криопротектори), които да ги предпазят от увреждане при ниските температури. След това те се поставят в течен азот, чиято температура е -196 градуса. Там се осъществява съхранението. 
От важно значение е фактът, че преживяемостта не зависи от периодът на съхранение, т. е. независимо колко дълго ще са в течен азот, ако добре се извършва замразяването и правилно съхранението няма значение дали то ще трае дни, месеци или години.

Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки

Отглеждането на ембрионите извън организма на жената се използват специални хранителни среди, които осигуряват необходимите вещества за развитието им. При някои жени ембрионите са по-чувствителни и тези вещества не са достатъчни. В резултат на това се получават ембриони с недобро качество или не се достига до бременност въпреки отглеждането на добри ембриони.

При тези случаи в СБАЛАГ болница "СЕЛЕНА" се прилага ко-култивиране на ембрионите заедно с клетки от лигавицата на матката на жената (ендометриални клетки). 
При естествени условия ембрионът в организма на жената постоянно е в контакт с различни видове клетки.

При ко-култивирането поради взаимодействието между развиващия се ембрион и клетките от матката, като и поради отделянето от клетките на вещества, които са полезни за ембрионите, се получават ембриони с по-добро качество и с по-голям шанс за имплантиране. При жени с няколко неуспешни опита използването на този метод увеличава шансовете за успех.

 

 

 


КАБИНЕТ ПО ПСИХОЛОГИЯ

 

Консултация с психолог :


- Психодиагностика
- Психологично консултиране за справяне с емоционалните проблеми, съпътстващи лечението на безплодие
- Психологично консултиране с цел формиране и поддържане на положителна нагласа в процеса на лечение на безплодие

 

 

 


ЛАБОРАТОРЕН БЛОК

 

Високата квалификация, отговорността на персонала и модерната материално - техническа база осигуряват извършването на широк спектър рутинни и високоспециализирани дейности от 5 профилирани лабораторно - диагностични звена.Лабораторните методи на изследване осигуряват необходимата информация за ранно откриване на болестния процес,контрол на ефикасността на провежданото лечение и бърза оценка на степента на възстановяване.

1.Клинична лаборатория:klinichna laboratoria
Извършва всички изследвания ,заложени в договора с НЗОК и стандарта по клинична лаборатория:
-хематологичен и хемостазеологичен анализ
-диагностика на урина - скриниг тестове и профилни изследвания
-диагностика на телесни течности – ликвор и пунктати 
-биохимичен анализ на ензими, субстрати,електролити
-анализ на показателите на липидния статус 
-хормонална диагностика
-туморни маркери
-индивидуални белтъци
-имунологична диагностика.

Притежава модерна апаратура и квалифициран персонал.Работи със затворена система за взимане на кръв.Осигурява:
денонощен режим на работа 7 дни в седмицата
бързина и качество на изработване на анализите
директен контакт с лекаря ,назначил изследването 
дистанционна проверка на резултатите от вашите изследвания през интернет чрез уникален баркод номер.
конфиденциалност.

Контролът на извършваните изследвания и получените резултати са от изключително значение за нас.Доброто обслужване на пациентите е приоритет.Изградена е система за ежедневен вътрелабораторен качествен контрол.Лабораторията участва и ежемесечно в национална система за външна оценка на качеството.

2.Имунохематологична лаборатория:
mikrobiologichnalab
Извършва изследвания ,заложени в договора с НЗОК и стандарта по трансфузионна хематология..
определяне на кръвни групи и Rh антитела.
изследване за авто- и алоеритроантитела.

3.Микробиологична лаборатория:
Извършва изследвания ,заложени в договора с НЗОК и стандарта по клинична микробиология.
-гърлени и назофарингеални секрети
-материали от генитална система 
-раневи секрети
-диагностика на сифилис 
-антибиограма.

4.Вирусологична лаборатория.


5.Патохистологична лаборатория.

6.Цитогенетична лаборатория.

 

 

 


ЕСТЕТИЧЕН ЦЕНТЪР

 

ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ПРОЦЕДУРИ С ЛАЗЕР СО2 ACUPULSE В АГ „СЕЛЕНА”

В кабинета се извършват следните процедури:
estetichencentar -ПРЕМАХВАНЕ НА СТРИИ /НА КОРЕМ, БЕДРА И ДРУГИ ЗОНИ/

-ПРЕМАХВАНЕ НА БЕЛЕЗИ ОТ ОПЕРАЦИИ, ИЗГАРЯНЕ И ТРАВМИ СПОРЕД ЗОНАТА

-ПРЕМАХВАНЕ ПИГМЕНТАЦИИ

-ФРАКЦИОНИРАН ЛАЗЕР ЗА ТРЕТИРАНЕ НА БРЪЧКИ

-ДИСХРОМИИ

-НЕВУСИ

-БРАДАВИЦИ

-ПАПИЛОМИ /ШИЯ, ДЕКОЛТЕ И ТЯЛО/

-ФИБРОМИ

-КЕРАТОМИ

-КОНДИЛОМИ

-МОЛУСКИ

-ХИПЕРПЛАЗИЯ НА МАСТНИ ЖЛЕЗИ

Повече информация и консултации може да получите при дермотога д-р Атанасова 0887 414 442

 

 

 


УЛТРАЗВУК

 

СБАЛАГ ''Селена'' разполога с най-модерната ултразвукова технология в България. 
Новият Voluson E8 разкрива нови възможности в клиничната практика. Неговите предимства са:
-Необикновено качество на картината - технологията на Voluson E8 помага да постигнем кристално ясен образ при детайлно изследване в акушерството и гинекологията.
-По-ранна и по-детайлна оценка на състоянието.
-Иновативната технология помага при разрешаването на най-сложните случай с изключително изчистен образ.


02-S8-thumb-coronal-view-endometrium 04-S8-thumb-detailed-view-of-fetal-spine 06-S8-thumb-evaluation-of-fetal-spine


Voluson E8 е това ,което всеки пациент очаква и заслужава от ултразвуковата диагностика.

Ултразвуковите изследвания са основата на съвременната женска консултация. Чрез тях се проследяват адекватното развитие на зародиша, наличието или липсата на малформации, функционалното състояние на плода, кръвоснабдяването му в различните органи и системи. За тази цел е необходима висококачествена ехографска апаратура. АГ болница „Селена” разполага с такъв ехограф. Той е последно поколение и най-нова разработка на известната в медицинските среди фирма General Electric. Притежава изключително висока прониквателна и разделителна способност, което му позволява да изследва в дълбочина и най-малките детайли на плода. Наличието на изключително бърз процесор пък позволяват качествени 3D и 4D реконструкции.
В клиниката се извършва ранна диагностика на плода, чрез хорион биопсия и амниоцинтеза.

Контакти

АКУШЕРО–ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА СЕЛЕНА

Град Пловдив, Община Пловдив-град, бул. Пещерско шосе 80
Телефон: 032648020
GSM: 0886418841
Интернет сайт: www.agselena.com

Галерия

Още Здравни заведения в Община Пловдив-град

Холистичен Център Трансмед

Холистичен Център Трансмед, София

Холистичен Център Трансмед съществува от 2008 година. Той е един от първите центрове, в който е въведен високотехнологичният биорезонансен подход в диагностиката на човешкия организъм. Каузата на Цен

Денонощна аптека Мальовица

Денонощна аптека Мальовица, Пловдив

Аптека Мальовица, град Пловдив, бул. Васил Априлов 68 е един от лидерите в аптечния бранш. Извършва търговия с готови лекарствени средства. Предлага всичко необходимо за вашето здраве - широк спектър

Регистър на здравеопазването

ЕТ Д-р Недка Стайкова-Стоянова - Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ, Пловдив

Д-р Недка Стайкова-Стоянова е практикуващ лекар - извършващ диагностика, лечение, рехабилитация и наблюдение на болни в град Пловдив, ул. Гергана № 7, ДКЦ ІV, ет. 1. Специалист с дългого