Регистър на здравеопазването

АКУШЕРО–ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА СЕЛЕНА, Град Пловдив - Асистирана репродукция

АКУШЕРО–ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА СЕЛЕНА
Асистирана репродукция

Асистирана репродукция

Асистирана репродукция

 

Ин Витро клиника ,,Селена" е част от комплекса по стерилитет в Акушеро-Гинекологична болница ,, СЕЛЕНА".Той е най-големият и модерен център в южна България. Голямото му предимство да се намира в АГ болница дава възможност в рамките на 30 дни да се извършат всички възможни изследвания и се установи причината за стерилитета, както и да се
подготви двойката за съответните процедури.

База- IVF клиника ,,СЕЛЕНА" е изграден безкомпромисно по всички световни стандарти. Отделните звена са оборудвани по технологии, позволяващи точна, прецизна диагноза и съответстващо лечение.

Специалисти - Специалистите в IVF клиника ,,СЕЛЕНА" са получили своята квалификация във водещи световни центрове. Ембриологичната лаборатория е в основата на високата успеваемост и добрите резултати
Успеваемост - От 2008г. успеваемостта на IVF клиника в болница ,,СЕЛЕНА " не слиза под границата на 50 %.
Насоки за развитие - Изпълнението на рутинните методи в IVF клиниката :

 

IN VITRO

 

Ин витро оплождане е вид асистирана репродуктивна технология (АРТ).
Това е процес, при който се извършва оплождане на една или няколко яйцеклетки извън тялото на жената, като след това получените ембриони се връщат в матката. Ин витро оплождането е
основен метод за лечение на безплодие и стерилитет, когато останалите АРТ (вътрематочна инсеминация и др.) не дават резултат.
Процесът включва хормонално контролиране на овулацията, получаване на... прочети повече

 

 

ICSI

 

Много често, при влошени параметри на семенната течност (недостатъчна концентрация, намалена
до липсваща подвижност, голям процент сперматозоиди с абнормална морфология и др.),
се прилага метода "Интра цитоплазмено инжектиране на сперматозоид в.....прочети повече

 

 

PESA/TESE

 

В случаите, когато в семенната течност липсват сперматозоиди (т.нар. azoospermia),
могат да бъдат приложени процедурите PESA (подкожна аспирация на сперматозоиди
от епидидима) или TESE (аспирация на сперматозоиди... прочети повече

 

 

Криопрезервация

 

Криопрезервацията представлява съхранение на клетки или тъкани при ниска температура.
Съхранение на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони е неразделна част от АРТ, като приложението им се увеличава постоянно. В някои случаи то е препоръчително, докато в други е с ключово значение за резултата от АРТ.
Съхранението на сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони започва с тяхното замразяване. За целта към тях се добавят специални вещества (криопротектори), които да ги предпазят от увреждане при ниските температури. След това те се поставят в течен азот, чиято температура е -196 градуса. Там се осъществява съхранението.
От важно значение е фактът, че преживяемостта не зависи от периодът на съхранение, т. е. независимо колко дълго ще са в течен азот, ако добре се извършва замразяването и правилно съхранението няма значение дали то ще трае дни, месеци или години.

 

 

Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки

 

Отглеждането на ембрионите извън организма на жената се използват специални хранителни среди, които осигуряват необходимите вещества за развитието им. При някои жени ембрионите са по-чувствителни и тези вещества не са достатъчни. В резултат на това се получават ембриони с недобро качество или не се достига до бременност въпреки отглеждането на добри ембриони.

При тези случаи в СБАЛАГ болница "СЕЛЕНА" се прилага ко-култивиране на ембрионите заедно с клетки от лигавицата на матката на жената (ендометриални клетки).
При естествени условия ембрионът в организма на жената постоянно е в контакт с различни видове клетки.

При ко-култивирането поради взаимодействието между развиващия се ембрион и клетките от матката, като и поради отделянето от клетките на вещества, които са полезни за ембрионите, се получават ембриони с по-добро качество и с по-голям шанс за имплантиране. При жени с няколко неуспешни опита използването на този метод увеличава шансовете за успех.

 

 

Асистиран хетчинг с лазер

 

Асистираният хетчинг е процедура, която се прилага с цел да се увеличат шансовете на ембриона за успешно имплантиране в лигавицата на матката при ин витро процедура.

 

 

 

Предимплантационна генетична диагностика (PGD/PGS)

 

Предимплантационната генетична диагностика (PGD) спомага за откриването на носителство на различни генетични заболявания, предразположения към рак, Алцхаймер и др. в ембрионите преди тяхната имплантация и настъпването на клинична бременност. След диагностициране, само ембриони диагностицирани като незасегнати се селектират за трансфериране в матката на жената. По този начин рискът от загуба на бременност, от изкуствено прекъсване на бременност или от раждане на дете с генетично заболяване е възможно да бъде сведен до минимум.

 

 


Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS)

 


В СБАЛАГ "СЕЛЕНА" разполагаме със специализирана апаратура и софтуер за прилагане на метода "Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS)"

Контакти

АКУШЕРО–ГИНЕКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА СЕЛЕНА

Град Пловдив, Община Пловдив-град, бул. Пещерско шосе 80
Телефон: 032648020
GSM: 0886418841
Интернет сайт: www.agselena.com

Галерия

Още Здравни заведения в Община Пловдив-град

Холистичен Център Трансмед

Холистичен Център Трансмед, София

Холистичен Център Трансмед съществува от 2008 година. Той е един от първите центрове, в който е въведен високотехнологичният биорезонансен подход в диагностиката на човешкия организъм. Каузата на Цен

Денонощна аптека Мальовица

Денонощна аптека Мальовица, Пловдив

Аптека Мальовица, град Пловдив, бул. Васил Априлов 68 е един от лидерите в аптечния бранш. Извършва търговия с готови лекарствени средства. Предлага всичко необходимо за вашето здраве - широк спектър

Регистър на здравеопазването

ЕТ Д-р Недка Стайкова-Стоянова - Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ, Пловдив

Д-р Недка Стайкова-Стоянова е практикуващ лекар - извършващ диагностика, лечение, рехабилитация и наблюдение на болни в град Пловдив, ул. Гергана № 7, ДКЦ ІV, ет. 1. Специалист с дългого